Nesad Djedović koji je ubio dvoje djece preminuo u UKC-u Tuzla

Crna hronika
Nesad Djedović koji je ubio dvoje djece preminuo u UKC-u Tuzla
Nesad Djedović (42) iz tuzlanskog naselja Gornja Lipnica koji je u srijedu navečer pucavši iz pištolja usmrtio sina Amara (7) i kćerku Melisu (11) te nakon toga pokušao samoubistvo, preminuo je sinoć na UKC Tuzla od posljedica tog ranjavanja, saznaje Avaz.ba.

Nesad Djedović (42) iz tuzlanskog naselja Gornja Lipnica koji je u srijedu navečer pucavši iz pištolja usmrtio sina Amara (7) i kćerku Melisu (11)  te nakon toga pokušao samoubistvo, preminuo je sinoć na UKC Tuzla od posljedica tog ranjavanja, saznaje Avaz.ba.

To je potvrdila i Ersija Aščerić-Mujedinović, poortparol UKC-a Tuzla.

"Pacijent je preminuo sinoć u 23 sata i 35 minuta"- kazala je Aščerić-Mujedinović. Podsjetimo, muškarac je u automobilu, u srijedu oko 19.30 sati, pucao u dvoje djece te pokušao izvršiti samoubistvo.

Djevojčica je podlegla na licu mjesta, dok su dječak i otac prevezeni na UKC Tuzla. I dječak i otac neposredno nakon tragedije davali su znake života, no dječak je ubrzo preminuo.

Djedović prije ubistva nazvao policajca i poznanika Mehmedaliju i rekao da će ubiti sebi i djecu te da je ostavio oproštajno pismo. Ubica se razveo od supruge Amre, koja je nakon toga otišla s djecom u Njemačku i tamo se udala sa Djedovićevog dajdžu.

"Kada ga je žena ostavila otišla je u Njemačku, vratila se i više nije htjela s njim da živi. Djeca su bila s majkom u Njemačkoj i vratila su se ovamo kada je počela škola. Djeca su ostala sa njenom majkom u naselju Plane, a ona se vratila u Njemačku jer je morala da sredi neke papire" - ispričala je komšinica ubice Fikreta Krdžalić. Navodno su se djeca po dolasku iz Njemačke izjasnila da ne žele živjeti s ocem.

"Bili smo kod njega na sijelu nedavno. Ništa nismo mogli primijetiti"- u nevjerici kaže Fikreta Krdžalić. Djedović se prije 15 dana ponovo oženio.

Dženaza tragično stradalima Amaru i Melisi Djedović obavljena jučer u Gornjoj Lipnici nadomak Tuzle. 

(avaz.ba) 

Ne propustite