Da li se cijene ličnih dokumenta mijenjaju od 1. oktobra?

Bosna i Hercegovina
Da li se cijene ličnih dokumenta mijenjaju od 1. oktobra?
Najviše novca iz svog novčanika za lične karte i druge lične dokumente izdvajaju građani BiH u cijelom regionu. No, iako je bila najavljena izmjena Pravilnika o cijenama ličnih dokumenata, koji bi, kako su građani očekivali bio povoljniji kada je riječ o cijeni dokumenata – to se nije desilo na sjednici Vijeća ministara BiH, održanoj 28. septembra.

Najviše novca iz svog novčanika za lične karte i druge lične dokumente izdvajaju građani BiH u cijelom regionu.

No, iako je bila najavljena izmjena Pravilnika o cijenama ličnih dokumenata, koji bi, kako su građani očekivali bio povoljniji kada je riječ o cijeni dokumenata – to se nije desilo na sjednici Vijeća ministara BiH, održanoj 28. septembra.

Naime, Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je Pravilnik o izmjeni Pravilnika o cijeni ličnih dokumenata koji je pripremila Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka, kojim je produženo važenje ovog pravilnika do 31. marta 2017. godine s dosadašnjim cijenama ličnih dokumenata.

Dakle, cijena ostaju iste – cijena lične karte za građane BiH je 18 KM, a vozačke dozvole 60 KM, dok cijena putnih isprava zavisi od starosne dobi podnosioca zahtjeva, a iznosi 50 KM za punoljetne osobe i 40 KM, odnosno 30 KM, za maloljetnike.

Ne propustite