Maksida Pirić za Novi.ba: Predizborna šutnja ne važi za društvene mreže

Bosna i Hercegovina
Maksida Pirić za Novi.ba: Predizborna šutnja ne važi za društvene mreže
"Prema izbornom zakonu društvene mreže nažalost nisu regulisane" - kazala je za Novi.ba glasnogovornica CIK-a Maksida Pirić. Predizborna šutnja je regulisana za medije i za političke subjekte, u šta ne spadaju drštvene mreže.

"Prema izbornom zakonu društvene mreže nažalost nisu regulisane" - kazala je za Novi.ba glasnogovornica CIK-a Maksida Pirić.  Predizborna šutnja je regulisana za medije i za političke subjekte, u šta ne spadaju drštvene mreže. 

Tako da će se "reklame" za vijećnike i načelnike, ali i stranke moći vidjeti na društvenim mrežama čak i na sam dan izbora. Iz CIK-a su bez obzira na to pozvali na poštivanje preizborne šutnje. 

"Mi ovom prilikom pozivamo sve na predizbornu šutnju, nebitno je li ona regulisan zakonom ili ne, nadamo se da će svi biti pošteni i korektni. Treba istaći da ukoliko bude pritužbi na kršenje šutnje putem društvenih mreža, te se bude moglo dokazati k'o stoji iza toga, mi ćemo se potruditi da učesnici i sudionici, kao i politički subjekti budu kažnjeni" - kazala je glasnogovornica CIK-a za Novi.ba.

Ne propustite