Radončić: Brza cesta Tuzla - Sarajevo brže nego što mnogi misle

Bosna i Hercegovina
Radončić: Brza cesta Tuzla - Sarajevo brže nego što mnogi misle
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić obraćajući se večeras na centralnom predizbornom skupu tuzlanskog Gradskog odbora te stranke u Tuzli rekao je da SDA i SBB nisu obična koalicija, naglasivši da je to moćan patriotski blok, koji radi u interesu BiH i svih njenih naroda.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić obraćajući se večeras na centralnom predizbornom skupu tuzlanskog Gradskog odbora  te stranke u Tuzli rekao je da SDA i SBB nisu obična koalicija, naglasivši da je to moćan patriotski blok, koji radi u interesu BiH i svih njenih naroda.

Istakao je da je Tuzla  do sada morala da bude pandan Sarajevu i da se takmiči sa Sarajevom u stvaranju novih vrijednosti, radnih mjesta, razvoju i boljem životu, podcrtavši da Tuzla danas   zaostaje.

 "Sutra imam vrlo ozbiljan razgovor sa  predsjednikom SDA, Bakirom Izetbegovićem o brzoj cesti Sarajevo- Tuzla i načinu kako da se ona finansira" - kazao je Radončić, dodavši da garantuje  da će  ta cesta biti  napravljena mnogo brže, nego što mnogi misle.

Smatra da će zajednički  kandidat SBB-a i SDA za gradonačelnika Grada Tuzla, Bahrudin Hadžiefendić  pobijediti, jer kako kaže, ta grad zaslužuje novo, entuziastično, radno i pošteno lice.

Napomenuo je, da je koalicija SDA, SBB i HDZ prošle sedmice širom otvorila vrata EU za građane BiH, ocijenivši da je  to prvi rezultat političke sloge koja je nastala u FBiH,  poručivši da će  za nekoliko godina građani BiH biti  žitelji EU.

"SBB je napravio veliku pobjedu u gradu Soli na prošlim izborima i danas očekujemo da udruženim snagama istu takvu spektakularnu pobjedu omogućimo i za koaliciju SDA i SBB u Gradskom vijeću Tuzla i za našeg zajedničkog kandidata za gradonačelnika Tuzle, Bahrudina Hadžiefendića" - kazao je Radončić zahvalivši Tuzlacima na dosadašnjoj podršci.

U tuzlanskom Mejdanu večeras su predstavljeni kandidati SBB-a za Gradsko vijeće Grada Tuzla na predstojećim lokalnim izborima, te zajednički kandidat koalicije SDA SBB za gradonačelnika tog grada Bahrudin Hadžiefendić, aktuelni ministar zdravstva u kantonalnoj vladi.

(Fena) 

Ne propustite