Zob, voda i cimet za seksi trbuh

Praktična žena
Zob, voda i cimet za seksi trbuh
Znanstvene studije pokazuju da topljiva vlakna porijeklom iz zobi djeluju preventivno na bolesti srca i krvnih žila, snizujući razinu kolesterola te djelujući na apsorpciju žučnih kiselina. Topljiva vlakna utječu i na funkciju inzulina te tako prirodno reguliraju razinu šećera u krvi tijekom dana, što istodobno polučuje dulji osjećaj sitosti. Tijekom prolaska kroz probavni sustav, vlakna iz zobi tvore gel s vodenom komponentom te na taj način povećavaju volumen crijevnog sadržaja i olakšavaju prolaz fecesa kroz probavni sustav.

Znanstvene studije pokazuju da topljiva vlakna porijeklom iz zobi djeluju preventivno na bolesti srca i krvnih žila, snizujući razinu kolesterola te djelujući na apsorpciju žučnih kiselina. Topljiva vlakna utječu i na funkciju inzulina te tako prirodno reguliraju razinu šećera u krvi tijekom dana, što istodobno polučuje dulji osjećaj sitosti.
Tijekom prolaska kroz probavni sustav, vlakna iz zobi tvore gel s vodenom komponentom te na taj način povećavaju volumen crijevnog sadržaja i olakšavaju prolaz fecesa kroz probavni sustav. Na taj način održava se zdravlje probavnog sustava, a time i zdravlje čitavog organizma. Zob je također koncentrirani izvor drugih nutrijenata koji pružaju dodatne zdravstvene prednosti. Sadrži nešto viši udio masnoća u odnosu na druge vrste žitarice, a pritom je sastav masnih kiselina povoljan jer najviši udio pripada jednostruko i višestruko nezasićenim masnim kiselinama. Također, dobar je izvor bjelančevina i vitamina B skupine, posebice vitamina B1 koji igra važnu ulogu u metabolizmu.

Što to ima u napitku od zobi što ga čini posebno dobrim za vašu liniju?
Bogat je vlaknima - koja imaju odlučujuću ulogu za zdravu probavu
Dobar je za jetru - zob sadrži amino kiseline koje pomažu jetri da proizvede lecitin, zaslužan za odvajanje masnoće iz jetre u probavni sustav. Ukratko, zob pomaže u prevenciji masne jetre.
Napitak je siromašan kalorijama - a sadrži brojne vitamine i minerale.
Prirodni je diuretik - podržava rad bubrega i doprinosti izlučivanju viška tekućine iz tijela putem urina.

Kako napraviti napitak od zobi? Sastojci: šalica zobi 3 šalice vode 1 štapić cimeta ili 1 čajna žlica cimeta u prahu 2 čajne žlice meda ili nekog drugog prirodnog zaslađivača. Pogledajte u video kako napraviti napitak od zobi. 

 

Ne propustite