Hotel Residence Inn Marriott otvorio prvu punionicu za električna vozila

Tech
Hotel Residence Inn Marriott otvorio prvu punionicu za električna vozila
U Sarajevu puštena u rad prva punionica za električna vozila 3 U Sarajevu je otvorena prva punionica za električna vozila, a koju će moći koristiti gosti hotela Residence Inn Marriott Sarajevo.

Hotel Residence Inn Marriott otvario je danas prvu punionicu za električna vozila. 

U Sarajevu je otvorena prva punionica za električna vozila, a koju će moći koristiti gosti hotela Residence Inn Marriott Sarajevo.

         Okupljeni predstavnici vlasti i hotela Marriott rekli su da grad Sarajevo ima veliki problem kada je u pitanju kvalitet zraka tako da punionica predstavlja prvi mali korak, ali značajan u cilju ostvarenja poboljšanja kvalitete zraka. 

"Potrebno je omasoviti ovakve punionice da bi sugrađani počeli da koriste električna vozila", rekao je ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Čedomir Lukić.

Punionica nije komercijalna i predstavlja jednu od usluga koju hotel pruža svojim korisnicima. Hotel Residence Inn Marriott Sarajevo projekt je proveo u saradnji s Elektroprivredom BiH.

Armin Imamović iz kompanije Per aspera koja će održavati punionicu pojasnio je da za 60 minuta vozilo može biti napunjeno i sposobno da pređe 100 kilometara, dok je trošak električne energije svodi na dvije konvertibilne marke.

Na punionici su ugrađena dva Mode 3 Type 2 konektora za punjenje električnih vozila, što je zahtjev prema evropskoj direktivi električni automobil Hotel Residence Inn by Marriott. 

Ne propustite