Vatromet na Palama, Dodik se obratio prisutnima

Bosna i Hercegovina
Vatromet na Palama, Dodik se obratio prisutnima
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas na Sokocu da Republika Srpska danas piše istoriju i da je 25. septembar važan istorijski dan za Srpsku. "Sama sloboda je Srbima bila garantovana onda kad su imali državu. Zato je Republika Srpska kao država važna. RS je država. RS je u Dejtonski mirovni sporazum i BiH unijela svoju teritoriju, efektivnu vlast i narod koji je htio Republiku. To su kriteriji za državu", rekao je Dodik. On je kazao kako je to učio u školi te da RS-u od toga ne fali ništa. "Nama je dovoljna i RS. Mi smo za Dejton, ali nismo za to da nam neko kaže kako treba nešto da učinimo", kazao je Dodik.

"Mi branimo svoj dan, Dan državnosti Republike Srpske i ne diramo nikoga. Deveti januar je sveti dan za Republiku Srpsku sve ove godine. Mi danas potvrđujemo da neće Bakir Izetbegović i stranci određivati datum nastanka i rođenja naše Republike Srpske" - poručio je Dodik nakon zatvaranja svih biračkih mjesta u RS-u. 

Na Palama se održao predizborni skup SNSD- a pred nekoliko hiljada prisutnih. Građanima se obratio i predsjednik SNSD-a i RS MIlorad Dodik, koji je zahvalio svima koji su glasali na referendumu.

"Sama sloboda je Srbima bila garantovana onda kad su imali državu. Zato je Republika Srpska kao država važna. RS je država. RS je u Dejtonski mirovni sporazum i BiH unijela svoju teritoriju, efektivnu vlast i narod koji je htio Republiku. To su kriteriji za državu" - rekao je Dodik.

"Nama je dovoljna i RS. Mi smo za Dejton, ali nismo za to da nam neko kaže kako treba nešto da učinimo" - kazao je Dodik. 

Uspješno proveden referendum proslavljen je na Palama uz vatromet i pjesmu. 

 

Ne propustite