Čudom preživjela djeca izvučena ispod ruševina: Snimak koji se mora pogledati, iako je uznemirujući

Svijet
Čudom preživjela djeca izvučena ispod ruševina: Snimak koji se mora pogledati, iako je uznemirujući
Stravične scene prikazuju spašavanje petogodišnje djevojčice koja je iz ruševina izvučena za rep dok je u strahu vrištala

Čudom preživjela djeca, nakon kiše bombi koje su pale na Alep u protekla tri dana, izvučena su ispod ruševina potpuno sravnatih zgrada.

Stravične scene prikazuju spašavanje petogodišnje djevojčice koja je iz ruševina izvučena za rep dok je u strahu vrištala. Odmah je prevezena u bolnicu gdje se sada oporavlja.

Malena Rawan Alowsh jedina je preživjela napad u kojem su poginuli njezina majka, 30-godišnja Kefaeh, otac Mohammad Alowsh (28) te tri sestre i jedan brat.

djevojcica


Nekoliko sati kasnije malenog dječaka spasioci su panično otrpavajući kamene blokove izvukli iz ruševina. Dijete je podignuto u naručje i istog trena odvezeno u bolnicu dok su spasitelji očajnički nastavili tražiti ostale preživjele.

Na snimci spašavanja jedan muškarac čuje se kako uzvikuje: 'Ajmo, ajmo', dok pokušava s ostalima maknuti cigle koje su pritiskale bebu.

Jedan od njih drži djetetovu glavu dok ostali pokušavaju osloboditi njegove udove iz ruševina.

Kad je beba oslobođena čulo se kratko uzbuđenje, a neki su povikali 'Predivno', 'Dobar posao', a onda se začulo 'Odvedi ga u auto'.

Maleni dječak prevezen je u bolnicu, no njegovo trenutno stanje nije poznato.


Sirijske Bijele kacige izvijestile su kako je u posljednja tri dana bilo 600 zračnih napada te kako je to najjače bombardiranje otkako je sukob počeo, piše jutarnji.hr.

Ne propustite