Mourinho na kraju sezone potpisuje novi ugovor

Fudbal
Mourinho na kraju sezone potpisuje novi ugovor
Fudbalski klub Chelsea i trener Jose Mourinho potpisaće na kraju sezone novi četvorogodišnji ugovor, prenijeli su danas britanski mediji. Mourinhov ugovor ističe na ljeto 2017. godine, ali uprava Chelsea bi da ga zadrži duže period i ponudiće mu četvorogodišnji ugovor.

Fudbalski klub Chelsea i trener Jose Mourinho potpisaće na kraju sezone novi četvorogodišnji ugovor, prenijeli su danas britanski mediji. Mourinhov ugovor ističe na ljeto 2017. godine, ali uprava Chelsea bi da ga zadrži duže period i ponudiće mu četvorogodišnji ugovor, prenosi Times.

Portugalski trener nedavno je nagovijestio da bi želio da ostane na Stamford Bridgu i po isteku ugovora, a zbog velikih obaveza Chelsea, koji igra i do tri utakmice sedmično, o novom ugovoru će pregovarati na kraju sezone. Mediji spekulišu da bi Mourino mogao da dobije bolji ugovor od sadašnjeg po kojem godišnje zarađuje 8,5 miliona funti.

Morinho je od 2004. do 2007. godine predvodio Chelsea i za to vreme osvojio je dvije šampionske titule, FA kup, dva Liga kupa i Comunity Shield. On se u junu 2013. godine vratio u Chelsea, a ekipa je trenutno prva na premijerligaškoj tabeli i igra u osmini finala Lige šampiona. Također, Chelsea će u martu igrati u finalu Liga kupa protiv Tottenhema na Wembleyu.

Ne propustite