Janjoš: Favoriti smo, ali to treba pokazati i na terenu

Fudbal
Janjoš: Favoriti smo, ali to treba pokazati i na terenu
Fudbaleri Sarajeva u devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju dočekuju Olimpic.

Fudbaleri Sarajeva u devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju dočekuju Olimpic.

Šef stručnog štaba Sarajeva Mehmed Janjoš izjavio je da njegov tim ne bježi od uloge favorita, ali da moraju biti maksimalno ozbiljni i fokusirani.

"Duljević, Husejinović i Sarić sigurno neće igrati i to nam predstavlja veliki problem, ali ako pogledamo tabelarno ovog momenta, logično da će svi reći da ćemo lako osvojiti tri boda. Olimpic je odlična ekipa koja zna igrati. Želimo da nastavimo niz pobjeda", istakao je Janjoš na pres-konferenciji.

On se osvrnuo i na naredni period gdje Sarajevo očekuju teže utakmice.

"Roster Sarajeva broji 18 igrača i ovog momenta imamo devet igrača sa dva kartona, imamo jedan vrlo težak cikus - idemo u Široki Brijeg, dolazi nam Sloboda, Željezničar, gostujemo Zrinjskom. Ali sada razmišljamo samo o Olimpicu, jer mi nemamo drugog izbora nego da tražimo tri boda. O problemima ćemo razmišljati poslije", dodao je.

Smatra da je pobjeda u prošlom kolu protiv Viteza u gostima vratila samopouzdanje ekipi, uprkos lošem izdanju sarajevskog kluba.

"Samopouzdanje se vraća isključivo pobjedama. Protiv Viteza smo odigrali slabo, pogotovo prvo poluvrijeme.  U drugom smo pokazali nešto novo imali smo dosta sreće pa pobijedili. Treba biti realan, utakmica je trebala biti završena neriješeno", precizirao je Janjoš.

Kategoričan je uoči utakmice s Olimpicom da njegov tim mora biti maksimalno oprezan i da to predstavlja najveći problem.

"Igrači moraju da prihvate da smo favoriti, ne bježimo od toga, ali teren je nešto sasvim drugo, moramo učiniti sve da što spremnije uđemo u utakmicu", smatra šef stručnog štaba Sarajeva.

Nogometaš Sarajeva Anel Hebibović smatra da je Olimplic kvalitetna ekipa bez obzira na to što je otišlo dosta igrača od prošle sezone te da ih ne trebaju potcijeniti zbog njihove pozicije na tabeli.

"Imaju motiv više protiv Sarajeva. Ali smatram da ćemo uz podršku navijača i maksimalnog zalaganja doći do tri boda. Bit će veoma teška utakmica. Pod imperativom smo pobjede", kazao je Hebibović.

Defanzivac Sarajeva Saša Novaković naglasio je da je klub bez primljenog pogotka u posljednje dvije utakmice, a nada se da će se taj niz nastaviti i u nedjelju.

- Budite sigurni da ćemo se mi pripremiti za Olimpic. Oni su dobra ekipa i nikoga ne treba zavarati mjesto na tabeli. On će tražiti svoju šansu na Koševu, ali mi smo Sarajevo i postavit ćemo se tako da su tri boda imperativ. Nema lagane utakmice, ne smijemo ih potcijeniti, moramo se spremati za njih jednako kao da nam Barcelona dolazi - zaključio je Novaković.

Susret se igra u nedjelju u 17 sati.

Ne propustite