Večeras nas očekuje spektakl: Počinje nikad zanimljivija Europa liga

Drugi pišu
Večeras nas očekuje spektakl: Počinje nikad zanimljivija Europa liga
Večeras starta jedna od najzanimljivijih sezona u Europa ligi u posljenjih nekoliko godina.

Večeras starta jedna od najzanimljivijih sezona u Europa ligi u posljenjih nekoliko godina.

Maraton Europa lige i njenih 12 skupina, iz kojih će po dvije najbolje momčadi osigurati proljeće u Europi i plasirati se u nokaut fazu. Jedan od najvećih favorita natjecanja Manchester United gostuje večeras od 19 sati kod Feyenoorda u Rotterdamu. Crveni vragovi ostvarili su tek jednu pobjedu u posljednjih sedam utakmica Europa lige, uz pet poraza i jedan remi. 

"Respektiramo našeg protivnika i sigurno nas čeka težak posao u Nizozemskoj. Iako neće igrati Wayne Rooney i Henrikh Mkhitaryan, respektiramo ovo natjecanje, želimo pobijediti i otići što je dalje moguće", poručuje Jose Mourinho.

Probuđena Roma u Češkoj

Roma, koja je krenula s pobjedama u Serie A, uz vječnog kapetana Francesca Tottija, igrat će također od 19 sati ali u Češkoj protiv Viktorije Plzen. Rimska momčad odigrala je jednu utakmicu protiv spomenutog protivnika i to prijateljsku 2009. godine kada je bilo 1:1. Zanimljivo, ekipa Luciana Spallettija ima još lošiji učinak od Uniteda u Europa ligi, s obzirom da je jednom slavila u posljednjih osam utakmica, uz četiri poraza i tri remija.

"Europa liga je važno natjecanje i sigurno će moja momčad uraditi sve kako bi pobjedom krenuli. Totti je nogometna legenda, što je još jednom pokazao protiv Sampdorije. Međutim, vidjet ćemo hoće li igrati večeras", ističe Spalletti.

slika-1

Balotelli čeka Schalke

Nakon fantastičnog debija protiv Marseillea, protiv kojeg je postigao dva gola, Mario Balotelli i njegova Nica dočekat će njemački Schalke od od 21.05 sati. Francuska ekipa ne zna za poraz u posljednjih pet utakmica (tri pobjede i dva remija), ali i gosti dolaze puni samopouzdanja, jer su kao gosti u Europa ligi izgubili svega jednom u zadnjih 10 susreta, uz pet remija i četiri pobjede.

"Svaka čast Mariju Balotelliju, ali nije samo Balotelli Nica. To je jako opasna momčad koja nam može napraviti velike probleme. Zato moramo biti koncentrirani jer svaka mala pogreška može odlučiti pobjednika", upozorava trener Schalkea Markus Weinzierl.

Bilbao u Reggio Emiliji

Ništa manje zanimljiva neće biti ni Reggio Emiliji, gdje će igrati Sassuolo i Athletic Bilbao. Dvije napadačke momčadi garantiraju sjajnu utakmicu na Apeninima. Talijanima je ovo prvo povijesno sudjelovanje u natjecanju i žele ga otvoriti pobjedom, dok ekipa iz Baskije želi prekinuti niz od tri poraza zaredom u Europa ligi. 

"Bit će to nogometni praznik za naše navijače. Dolazi nam jedan klub bogate povijesti i ekipa koja uvijek igra zanimljiv i okomit nogomet. Moji igrači su motivirani i žele ostvariti prvu pobjedu Sassuola u Europa ligi te time ispisati povijest", najavljuje strateg Sassuola Eusebio Di Francesco.

slika-2

Leovac: Bit će zanimljivo protiv Kalinića i Badelja

Ukupno 18 hrvatskih nogometaša igrat će ove sezone u skupinama Europa lige. Ivan Perišić i Marcelo Brozović će s Interom dočekati na Giuseppe Meazzi izraelski Hapoel Be'er Shevu od 21.05 sati.

Nakon Sassuola i Intera, treći talijanski predstavnik Fiorentine gostuje kod PAOK-a od 21.05 sati. Nikola Kalinić i Milan Badelj trebali bi početi utakmicu u momčadi Paula Souse, koja želi ponoviti pobjedu iz 2014. godine, kada je slavila na istom mjestu golom Juana Manuela Vargasa. Na drugoj strani igrat će Marin Leovac.

"Radujem se ovoj utakmici i nemamo se čega plašiti. Pričao sam s Hrvatima iz Fiorentine i složili smo se da će to biti jako zanimljiv susret. Vjerujem u sebe i svoju momčad. Nadamo se pobjedi", kazao je Leovac.

Šahtar bez Srne u Turskoj

Šahtar će bez ozlijeđenog kapetana Darija Srne, ali s Eduardom da Silvom od 21.05 sati loviti pobjedu u Turskoj kod Konyaspora. Ognjen Vukojević i njegova Austria ide kod krvnika Slavena Bilića i West Hama, rumunjske Astre od 19 sati. Salzburg će uz Duje Ćaleta-Cara s Josipa Radoševića dočekat će ruski Krasnodar (21.05 sati), dok će Steaua, u kojoj igraju Antonio Jakoliš te Adnan Aganović, od 21.05 sati igrati kod turskog Osmanlispora.

Ivan Močinić i njegov Rapid igrat će od 19 sati u Beču protiv Genka i Sven-Tin Sušića, a u austrijskoj momčadi je tu i Dino Kovačec, dok je Matej Jelić ozlijeđen. Filip Ozobić i Petar Franjić nastupit će sa svojom Gabalom protiv Anderlechta.

slika3

(index.hr)

Ne propustite