Važnost noćnih tretmana za ljepotu vaše kože!

Moda i ljepota
Važnost noćnih tretmana za ljepotu vaše kože!
Ukoliko nikada niste prakticirali noćne tretmane, krajnje je vrijeme da počnete. Naime oni djeluju dok vi spavate, gdje se obnavljaju oštećene stanice kože.

Ukoliko nikada niste prakticirali noćne tretmane, krajnje je vrijeme da počnete. Naime oni djeluju dok vi spavate, gdje se obnavljaju oštećene stanice kože.

Jako je važno da vodimo računa o našoj koži na adekvatan način. Da biste kožu lica održali zdravom, baršunastom i blistavom, od vitalnog je značaja početi na vrijeme sa njegom. Stanje i izgled kože lica ključni su pokazatelji našeg cjelokupnog zdravlja, a također igraju značajnu ulogu u našem samopouzdanju. Koža lica je najosjetljiviji dio naše kože, mnogo je tanja od kože na tijelu i izloženija vanjskim utjecajima poput sunca, vjetra, hladnoće. Kako bi mogla svoju funkciju obavljati na najbolji mogući način, važno je pružiti joj odgovarajuću njegu.

U nastavku vam donosimo jednostavne, jako korisne tretmane za ljepotu vaše kože, koje možete isprobati još večeras:

Mineralni puder u prahu

Njegovim nanošenjem smanjiti ćete mogućnost pojave itiracije kože, upalu, crvenilo.

Krema sa vitaminom A

Nanošenjem ove kreme prije spavanja, omekšati ćete sitne bore i spriječiti pojavljivanje novih. Za one dublje ćete ipak trebati neki jači proizvod.

Vazelin

Namažite stopala prije spavanja pa navucite pamučne čarape. Preko noći vazelin će omekšati grubu kožu na stopalima. Takođe, namažite usne, lice, oči i kapke te ćete se probuditi sa nježnom i hidratiziranom kožom. Inače, on je idealan za njegu cijelog tijela.

Soda bikarbona

Napravite pastu od malo sode bikarbone i vode te nanesite na četkicu. Operite zube na uobičajan način i za samo nekoliko sedmica primijetiti ćete da su vaši zubi mnogo jači i bjelji.

Ovlaživač vazduha

Uključite ovlaživač vazduha prije spavanja kako bi vazduh u spavaćoj sobi uvijek bio dovoljno vlažan. Na ovaj način ćete spriječiti da se kosa i koža isuše u toku noći. Hidratizirana koža i kosa izgledaju predivno, tako da je neophodno da im obezbijedite potrebnu vlažnost.
   

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje će ubrzati rast obrva, a zahvaljujući njemu trepavice će izgledati mnogo gušće. Prilikom nanošenja nemojte pretjerivati, jer bi vam ono moglo ući u oči dok spavate.

Maska za kosu

Ako imate običaj da se tuširate ujutro, prije spavanja nanesite masku za kosu. Na ovaj način vaša kosa će dobiti volumen, bit će mnogo sjajnija te neće biti suha niti oštećena.

Ne propustite