Gerard Depardieu: 'Kusturica je običan prevarant, šibicar, on je fikcija i lažov'

Film
Gerard Depardieu: 'Kusturica je običan prevarant, šibicar, on je fikcija i lažov'
Produkcija filma "Na mliječnom putu" je trajala godinama. Premijera je odgađana više puta, a ostvarenje Emira Kusturice će svjetlo dana vidjeti na poznatom Venecijanskom filmskom festivalu. Sudeći po prvim insertima koji su procurili u javnost, film bi mogao doživjeti fijasko.

Produkcija filma "Na mliječnom putu" je trajala godinama. Premijera je odgađana više puta, a ostvarenje Emira Kusturice će svjetlo dana vidjeti na poznatom Venecijanskom filmskom festivalu. Sudeći po prvim insertima koji su procurili u javnost, film bi mogao doživjeti fijasko.

Gerard Depardieu, kultni francuski glumac je uoči premijere filma u Veneciji govorio o Kusturici i njegovom "prijateljstvu" sa Monicom Belluci, glavnim protagonistima ovog filma. Depardieu nije štedio poznatog režisera, a nazvao ga je običnim prevarantom.

"Kusturica je običan pervarant, šibicar, on je fikcija i lažov", rekao je Deperdieu za talijansku "La Republicu", a onda nastavio:

"On hoće biti Ciganin, a on to nije, on je sin dobrostojećih roditelja... Isto tako, on hoće biti Srbin, ali nije ni to. On je jedna mora od lika, sve je kod njega lažno".

Depardieu je ranije upozorio Belluci rekavši joj da uopšte ne bi trebala surađivati sa Kusturicom.

"Rekao sam Monici da je apsurdno da radi s njim. Dobro je poznajem, ona je vrlo pametna žena, lijepa, senzualna, ne mogu uopće shvatiti kako je prihvatila da snima film sa jednim takvim tipom.", zaključio je poznati francuski glumac.

(Novi.ba)

Ne propustite