Tužilaštvo KS zatražilo pritvor za sve uhapšene u akciji "Bosna"

Crna hronika
 Tužilaštvo KS zatražilo pritvor za sve uhapšene u akciji "Bosna"
Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je jednomjesečni pritvor za svih pet osoba uhapšenih u akciji "Bosna".

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je, nakon njihovog saslušanja, jednomjesečni pritvor za svih pet osoba uhapšenih u akciji "Bosna".

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Opštinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za svih pet osoba koje su lišene slobode u akciji "Bosna", potvrdio je portparol Tužilaštva Azra Bavčić.

U ovoj akciji u petak, 26. augusta, uhapšeni su izvršni direktor "Elektroprivrede BiH" za distribuciju Esed Džananović, zatim Safet Bibić, Nedžat Trako i Ramiz Karavdić, kao i jedna osoba u Visokom.

Njih petero osumnjičeni su da su organizovali grupu, te koristeći svoj uticaj, zapošljavali lica u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

U okviru ove akcije, prema nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici Federalne uprave policije izvršili su pretres u zgradi "Elektroprivrede BiH" u Sarajevu, te na nekoliko lokacija na području Kantona Sarajevo, kao i Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog.

Ne propustite