NOVI SASTANAK STARA PRIČA: Opet su jači nego ikad

Bosna i Hercegovina
NOVI SASTANAK STARA PRIČA: Opet su jači nego ikad
Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Dragan Čović lideri SDA, SBB-a i HDZ-a, održali su zajednički sastanak u zgradi Predsjedništva BiH.

Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Dragan Čović lideri SDA, SBB-a i HDZ-a, održali su zajednički sastanak u zgradi Predsjedništva BiH. 

Jedino što je nakon sastanka bilo evidentno je da su koalicioni lideri sudeći po preplanulim licima nedavno stigli sa godišnjih odmora. 

Dragan Čović lider HDZ-a je naglasio da su razgovori bili veoma otvoreni.

"Iskoristili smo sastanka da kažemo jedni drugima u lice sve što nam smeta. Bili smo veoma otvoreni. treba sjesti za mene je nezamislivo imati partnerstvo gdje se partneri ne sastanu pa se preglasva itd. Prezentirao sam to kolegama.  Mislim da referendum neće biti zabranjen. Nisu to toliko važna pitanja da neko govori o ratu u BiH. Sve je podređeno predizbornoj kampanji", zaključio je Čović.

Predsjednik SDA, Bakir Izetbegović je najavio da će uputiti zahtjev Ustavnom sudu u vezi sa referendumom u RS-a, a naglasio je i da manji bh. entitet treba referendum staviti na čekanje.

 "Niko ne radi na štetu druge ili treće strane. Slijedeće sedmice ćemo održati duži sastanak kako bi rješili sva tekuća pitanja. Postoje pretpostavke da se autoput  ne gradi dovoljno u Hercegovini. Imaćemo 5, 6 podsastanaka. Atmosfera je dobra, svi smo svijesni obaveze da se prevaziđu neki nesporazumi i svjedočite ćete tome u narednim danima", naglasio je Izetbegović.


Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a nakon sastanka nije krio zadovoljstvo postignutim dogovorima.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da je današnji sastanak prošao u odličnoj atmosferi,. Ne postoji animozitet i netrepeljivost, ali postoje problemi koje treba regulisati. Mi smo to danas uradili. Mislim da je najveća dobit današnjeg sastanka okretanje ka oobećanjima koje smo dali građanima", rekao je lider SBB-a Fahrudin Radončić.

(Novi.ba)

 

Ne propustite