Ne može legendarnije: De Niro, Pacino i Scorsese snimaju film

Film
Ne može legendarnije: De Niro, Pacino i Scorsese snimaju film
Jedna od vjerojatno najboljih filmskih vijesti godine definitivno je ona da će Martin Scorsese, Al Pacino i Robert De Niro snimiti zajednički film.

Jedna od vjerojatno najboljih filmskih vijesti godine definitivno je ona da će Martin Scorsese, Al Pacino i Robert De Niro snimiti zajednički film.

"The Irishman" bi u bilo kojoj drugoj glumačko-redateljskoj konstelaciji bio još samo jedna mafijaška drama, ali kad na jednom mjestu imate legende koje su podžanr mafijaškog filma podigle na novu razinu (Kum, Dobri dečki), radi se o projektu koji se ne propušta.

Riječ je o dugonajavljivanom "The Irishmanu" koji se u glavi Martina Scorsesea "kiseli" posljednjih šest godina, a čini se da su se stvari lagano zakotrljale i da bi se u kinima trebao pojaviti do kraja 2018.

Omiljeni žanr Martina Scorsesea

Ni jedan filmaš ne odrađuje ovu temu kao Scorsese, a Mean Streets, Goodfellas, Casino i The Departed to nesumnjivo dokazuju.

"The Irishman" je film utemeljen na istinitoj priči Charlesa Brandta koji se u svojoj knjizi "I Heard You Paint Houses" pozabavio živtom Franka "The Irishmana" Sheerana, plaćenog ubojice povezanog s mafijaškom obitelji Bufalino.

Visok budžet

Piše se da bi budžet trebao biti preko 100 milijuna dolara što je popriličan iznos za film koji ne spada u neku uspješnu franšizu. Ipak, Scorsese nije gubitnik na kino blagajnama, a uz iznimku "Huga" koji je malo "zaštekao" što se zarade tiče, svi ostali filmovi u posljednjih petnaestak godina, opravdali su relativno visoke budžete.

Fabrica de Cine, produkcijska kompanija meksičkog financijaša Gastona Pavlovicha stat će iza filma, a ujedno se radi i o velikom projektu novog studija koji stoje iza filmova kao što su The Gift, The Boy i Hardcore Henry. Oni su osigurali međunarodna prava na "The Irishman" pa nema sumnje da će učiniti sve potrebno da novi Scorseseov film pretvore u prvi veliki korak kako bi ušli u ravnopravnu utrku s većim igračima na sceni.

Prva suradnja s Pacinom

Iako to zvuči gotovo nevjerojatno, ovo je prva suradnja Scorsesea i Pacina, a čak osma s De Nirom. Inače, potonja je jedna od najplodnijih u povijesti filma.

S druge strane, Pacino i De Niro imaju čak tri susreta na velikom platnu. Drugi dio "Kuma", Mannova "Vrućina" i prilično loš "Righteous Kill". Šuška se da Scorsese iz mirovine pokušava izvući i Joea Pescija te obnoviti suradnju s Harveyjem Keitelom s kojim je surađivao na pet filmova. Međutim, zasad se radi samo o šuškanjima, ali sama pomisao na film prepun legendi cijelu priču čini još privlačnijom.

Mladi De Niro?

"Radim na The Irishmanu s Martyjem Scorseseom, a postoje dijelovi filma koji prate ranije događaje pa eksperimentiramo s tehnikama da me se pomladi. Kao u Benjaminu Buttonu. Ne samo mene već i druge glumce", rekao je De Niru u Empireovom podcastu.

Sve ovo zvuči obećavajuće, ali ima vremena. U svakom slučaju, radi se o filmu o kojem ćemo još puno čitati.

(Index.hr)

Ne propustite