Vanredno obraćanje kancelarke Merkel: Iza nas je noć užasa, saznat ćemo sve detalje napada

Svijet
Vanredno obraćanje kancelarke Merkel: Iza nas je noć užasa, saznat ćemo sve detalje napada
Kancelarka Njemačke Angela Merkel upravo je završila obraćanje javnosti nakon krvavog napada Minhenu, gdje je napadač ubio devet ljudi, dok je više njih ranjeno. Merkel je u svom obraćanju kazala:

Kancelarka Njemačke Angele Merkel završila je obraćanje javnosti nakon krvavog napada Minhenu, gdje je napadač ubio devet ljudi, dok je više njih ranjeno. Merkel je u svom obraćanju kazala da je iza njih noć užasa i strašnih slika.

- Ljudi koji su htjeli jesti su mrtvi, pogođeni su kuglama jednog jedinog ubice. Dijelimo bol sa porodica poginulih i suosjećamo s njima. Naše misli su i sa povrijeđenima. Ovakav jedan dan i noć su teški sa sve nas. Postavlja se pitanje da li smo sigurni ali vjerum našim sigurnosnim agencijama. Moram reći da je minhenska policija jučer i sinoć radila profesionalno. U roku od sat su osigurali grad. Oni čine sve da mi budemo sigurni. Posebno sam zahvalna građanima Minhena, koji su poslušali savjete policije, otvarali su svoja vrata nepoznatima kojima je trabala pomoć. To pokazuje da smo jedna slobodna zemlja. Od sinoć su tu uz nas i nude nam svoju pomoć. Dobro je znati da među našim građanim postoji tolika solidarnost. Dame i gospodo saznat ćemo šta se dogodilo i ko stoji iza napada. Država i će i dalje raditi i dati sve za sigurnost i slobodu svih građana Njemačke, kazala je.

Postavlja se pitanje da li smo sigurni ali vjerum našim sigurnosnim agencijama. Moram reći da je minhenska policija jučer i sinoć radila profesionalno. U roku od sat su osigurali grad. Oni čine sve da mi budemo sigurni. Posebno sam zahvalna građanima Minhena, koji su poslušali savjete policije, otvarali su svoja vrata nepoznatima kojima je trabala pomoć. To pokazuje da smo jedna slobodna zemlja. Od sinoć su tu uz nas i nude nam svoju pomoć. Dobro je znati da među našim građanim postoji tolika solidarnost. Dame i gospodo saznat ćemo šta se dogodilo i ko stoji iza napada. Država i će i dalje raditi i dati sve za sigurnost i slobodu svih građana Njemačke. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/247345/vanredno-obracanje-kancelarke-merkel-iza-nas-je-noc-uzasa-saznat-cemo-sve-detalje-napada#sthash.sJsmKLAi.dpuf

Ne propustite