Na području Kantona Sarajevo 25 saobraćajnih nezgoda

Crna hronika
Na području Kantona Sarajevo 25 saobraćajnih nezgoda
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, od toga 24 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 16 vozača, devet osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrirana vozila.

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, od toga 24 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 16 vozača, devet osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrirana vozila.

M.R. uhapšen zbog oružja 
Policijski službenici III PU su u utorak u 17.50 sati u ulici Mustafe Bajića, općina Novi Grad Sarajevo, uhapsili M.R. (1955) iz Sarajeva, zbog „nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija“. Prilikom pretresa kuće koju koristi M.R. na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađena je jedna puška M-48, jedna poluautomatska puška, 24 metka kalibra 7,62 mm i 5 metaka kalibra 7,9 mm.

Maloljetni S.S. uhapšen zbog droge
Policijski službenici III PU su u utorak u 15.55 sati u ulici Bulevar Mimar Sinana, općina Novi Grad Sarajevo, uhapsili maloljetnog S.S. (1999) iz Istočnog Sarajeva, zbog 'posjedovanja i omogućavanje uživanja opojnih droga'. Prilikom pretresa kod S.S. je pronađen paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

E.M. uhapšen zbog nanošenja teških povreda
Policijski službenici III PU su u utorak u 16.50 sati u ulici Orahovačka, općina Novi Grad Sarajevo, uhapsili E.M. (1992) iz Sjenice, nastanjenog u Sarajevu, zbog nanošenja „teških tjelesnih povreda“.

Š.M. uhapšena na osnovu potrage Općinskog suda Zavidovići
Na osnovu potrage Općinskog suda Zavidovići, policijski službenici I PU su u 10.50 sati u ulici Omera Stupca, općina Centar Sarajevo, uhapsili i istoga dana predali u nadležnost službenicima Sudske policije KS, žensku osobu Š.M. (1985) iz Goražda, nastanjenu u Sarajevu.

K.H. uhapšena na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu
Na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici III PU su u utorak u 12.20 sati uhapsili žensku osobu K.H. (1969) iz Bijeljine, nastanjenu u Sarajevu. Istoga dana je K.H. predata u nadležnost službenicima Sudske policije KS.

(Fena)

Ne propustite