Ovo je razlog zašto je potrebno da konzumirate 1 kašiku maslinovog ulja svako jutro

Zdrav život
Ovo je razlog zašto je potrebno da konzumirate 1 kašiku  maslinovog ulja svako jutro
Maslinovo ulje se koristi za mnoge svrhe u ljudskoj istoriji.

Maslinovo ulje se koristi za mnoge svrhe u ljudskoj istoriji.

Ono što maslinovo ulje čini super hranom je visok nivo mononezasićenih masti, posebno oleinska kiselina i različiti antioksidanati.

Što se događa ako konzumirate 1 žlicu maslinovog ulja svako jutro?

Antikancerogene osobine
Svojstva ekstra djevičanskog maslinovog ulje su od pomoći protiv nekoliko vrsta raka. U dvije vrste raka koji su najčešće testirani su se odnosili na sistem za varenje i rak dojke.

Demencija i ekstra djevičansko ulje
Jedan od uzroka Alzheimerove je povećana akumulacija beta-amiloida u mozgu. Tim stručnjaka na Sveučilište Louisiana u Monroe otkrio je da oleocanthal, spoj koji nalazi u ekstra djevičanskom maslinovom ulju, ima moć da kontroliše nivo beta-amiloida i značajno povećava čišćenje.

Šećer u krvi
Ekstra djevičansko maslinovo ulje je pokazalo sposobnost da smanji učestalost dijabetesa. Maslinovo ulje može pomoći u liječenju dijabetesa tipa 2, kada se koristi površinski ili konzumira.

Maslinovo ulje i krvni pritisak
Studija objavljena u Archives of Internal Medicine časopisu pokazala je da su učesnici sa visokim krvnim pritiskom bili u stanju da smanji unos lijekova uključujući ekstra djevičansko maslinovo ulje (oko 30-40 grama dnevno) u svojoj ishrani.

Ne propustite