Vikend filmska preporuka

Kultura
Vikend filmska preporuka
S porastom temperatura, raste i naša potreba za lijenim hedonizmom, ignoriranjem obaveza i besramnim hedonističkim užicima. Prvaci u ovakvom načinu razmišljanja naši su susjedi Talijani, stoga smo se današnjom filmskom preporukom uputili upravo u zemlju pizze, umjetnosti, vina i dizajna.

S porastom temperatura, raste i naša potreba za lijenim hedonizmom, ignoriranjem obaveza i besramnim hedonističkim užicima. Prvaci u ovakvom načinu razmišljanja su Talijani, stoga smo se današnjom filmskom preporukom uputili upravo u zemlju pizze, umjetnosti, vina i dizajna.

Kao jedan od glavnih i najfascinantnijih predstavnika talijanske filmske industrije, Federico Fellini se nametnuo kao logičan izbor. Majstor koji je ostavio snažan pečat na sedmu umjetnost autor je mnogih genijalnih filmova među kojima se ističu La Dolce Vita i La Strada, no ako ste ova dva klasika već pogledali, predlažemo da razmotrite sljedeće naslove...

Za svoj film La città delle donne Fellini je rekao kako je to priča o ženama sadašnjosti i prošlosti, ispričana od strane muškarca koji ih ne može razumjeti. Film prati Snàporaza i njegovo fantastično putovanje svjetovima ispunjenima ženama.

Genijalni 8½ dobitnik je dva Oscara, a govori o redatelju koji se povlači u svoj svijet maštarija i uspomena, i to u revijalnom, Felliniskom tonu.
  

Ne propustite