POTRESNA ISPOVIJEST MLADE ŽRTVE GRUPNOG SILOVANJA 'Imala sam povjerenja u čudovište'

Šokantno!
POTRESNA ISPOVIJEST MLADE ŽRTVE GRUPNOG SILOVANJA 'Imala sam povjerenja u čudovište'
Jedan od napadača je pitao što su loše učinili, a branitelj se ljuti na medije jer su to momci iz poštenih obitelji.

Jedan od napadača je pitao što su loše učinili, a branitelj se ljuti na medije jer su to momci iz poštenih obitelji.


Curica od 16 godina, sitna, vitka, iz Sarna, mjesta podno Vezuva, došla je na sastanak s prijateljem, kako je vjerovala. Ali on je na sastanak pozvao i četvoricu drugih da se “zabave”.

Uzalud se otimala, što su snimile i sigurnosne kamere, a posvjedočile i ozljede utvrđene u bolnici: njih petorica su je uvukli u garažu i silovali, jedan za drugim, bez milosti. Dokaza je bilo dovoljno, karabinijeri su ih pritvorili. Dok su ga privodili, jedan od njih je “padao iz oblaka”: “Zašto? Što smo učinili loše?” A jedan od njihovih branitelja ogorčen je na medije koji ih prozivaju: “To su sve normalni mladići, iz obitelji poštenih radnika. Tu nema čudovišta”, kaže jedan od njihovih branitelja,piše Jutarnji.hr.

To je najstrašnije: normalnost grupnog silovanja. Da je to nešto loše, ta petorica očito nisu (dovoljno) informirana, ni u obitelji, ni “u ime obitelji”, ni na vjeronauku, ni u školi, ni u crkvi: tu, ako se i govorilo o moralu, teme su bile neke druge, koje je lakše politizirati, ne zaštita dostojanstva, slobode bližnjega, ne objašnjenje da je i žena iz tuđe obitelji također bližnji.

U tom dijelu Italije i Mediterana silovana djevojka je obilježena. Nekada bi se to svirepo reklo: obeščašćena. Ova je djevojka pošla od zdrave logike da se ne mora stidjeti žrtva, nego nasilnik. Obznanila je na Facebooku: “Da, glas se već pronio i svi znate što mi se dogodilo. Hvala vam svima koji ste se brinuli (...) iako vam ne mogu reći da sam dobro, (...) jer jesam doživjela šok”.

“Nož mi je iz potaje zabio netko za koga sam vjerovala da mi je prijatelj. Ostavio mi je neizbrisiv znak koji ne vjerujem da ću lako zaboraviti, zapravo, ne vjerujem da ću ikada zaboraviti”, piše. “Možda sam i sama kriva što sam imala povjerenje u čudovište” i rabi taj termin jer je silovana ona, za razliku od advokata. “Ali zahvaljujem i sama sebi što sam smogla snage ispripovijedati sve mojima i podnijeti prijavu.”

Ne propustite