Alen Albinović - sarajevac sa dna kace

Bosna i Hercegovina
Alen Albinović - sarajevac sa dna kace
“Napokon mi Sarajlije vladamo Sarajevom... Ne možemo mi s Baščaršije od vas lezihljebovića s rodnim listom iz sela Laćarak da dođemo na red. Sad smo došli. I ostajemo tu, do kraja!” – poručio je Albinović u svojoj diskriminirajućoj poruci...

Izvjesni Alen Albinović godinama je punio stranice žute štampe promovirajući samog sebe u “malog od skandala”.

Kako piše Slobodna Bosna, Albinovića je svojevremeno u orbitu “slavnih” lansirao njegov džigeraško-scenski uradak “Pali me pali,pa me onda povali”, ali i publikovane fotografije na kojima šmrče kokain.

No paljenja, povaljivanja i kokainske seanse očigledno više nisu u žiži Alenovog interesovanja.

On se, naime, u zadnje vrijeme posvetio politici i to kroz članstvo u Savezu za bolju budućnost (SBB). Zahvaljujući tome, Albinović je nedavno izabran i u Komisiju za obrazovanje, kulturu i kulturno-historijsko naslijeđe sarajevske Općine Stari Grad.

alen-albinovic-rjesenje

A da zbilja ima nos za kulturu ( i još ponešto), Albinović je dokazao i ovih dana kada je putem društvenih mreža poručio: “ Napokon mi Sarajlije vladamo Sarajevom... Ne možemo mi s Baščaršije od vas lezihljebovića s rodnim listom iz sela Laćarak da dođemo na red. Sad smo došli. I ostajemo tu, do kraja!” – poručio je Albinović u svojoj diskriminirajućoj poruci.

Ovaj “sarajevac” sa dna kace tako je još jednom dokazao da može, treba i hoće biti uzor mladim ljudima. Jer, kako ono kaže pjesma, kratak je put od nevaljalog sina do kralja kokaina…

alen-albinovic-glavna-copy

Ne propustite