DJEČAK JE NOVI TESLA! U očevoj radionici napravio izum koji je zapanjio svijet..

Nauka i tehnologija
DJEČAK JE NOVI TESLA! U očevoj radionici napravio izum koji je zapanjio svijet..
Ovaj dječak svojim izumima želi promijeniti svijet...

Trinaestogodišnji dječak Max Loughan, konstruisao je uređaj koji stvara besplatnu energiju. Javnost već poredi ovog dječaka sa Nikolom Teslom i nazivaju ga njegovim nasljednikom.

"Zvuči otrcano, ali od prvog dana sam znao da sam na ovoj planeti s razlogom", kaže Max.

Njegov izum podsjeća na Tesline zavojnice i radi po istom principu koji je davno prije opisao Nikola Tesla. Ono što posebno ističe ovaj uređaj je činjenica da je vrlo jednostavan - prikuplja elektromagnetnu energiju iz Zemljine atmosfere i pretvara je u struju koja se može koristiti za napajanje električnih uređaja.

Max je ovaj izum osmislio u očevoj radionici koju je pretvorio u laboratorij, s materijalima koje je kupio za samo 15 dolara te dokazao da njegov uređaj može napajati niz LED svjetala, što je i demonstrirao u priloženom videozapisu.

Max je od limenke kafe, žice, dvije zavojnice i kašike stvorio elektro-magnetni prikupljač energije koji može indicirati radio valove, termalnu i statičku energiju i sve to pretvoriti u upotrebljivu električnu energiju. "Ova žica energiju uzima iz zraka i unutar konzerve kafe tu struju možemo pretvoriti iz izmjenične u istosmjernu", objašnjava mladi genijalac.

Maxovo postignuće zaista je vrlo impresivno, gotovo jednako kao i činjenica da Teslina djela danas inspirišu mlade naraštaje i sljedeće generacije izumitelja, no Maxu je vrlo čudno zašto je nekim Teslinim idejama trebalo dugih 75 godina da dođu u mainstream medije.

"Moj cilj bio je pomoći svijetu. Želim izgraditi budućnost u kojoj svi ljudi mogu biti sretni i sigurni", kaže Max.

 

 

Ne propustite