Najjača alkoholna pića svijeta: Usudite li se probati napitak od 95% alkohola?

Kiosk
Najjača alkoholna pića svijeta: Usudite li se probati napitak od 95% alkohola?
Svaki pravi bonvivan i hedonist u životu se već napio raznih viskija i konjaka, a pod ruku mu je sigurno došlo i neko jače piće, poput absinta. No, jeste li ikad imali priliku probati sljedeće "razarače"?

Everclear Prvo pa najjače! Everclear se smatra najjačim alkoholnim pićem na svijetu, a postotak alkohola u njemu penje se do ogromnih 95%. Proizvodi ga američka kompanija Luxco, a on je bezbojan i bezokusan (jer poslije njega nećete više imati okusa). Zapravo, ovo je gotovo etanol, tako da je teško prema ovom piću pokazati nekakve simpatije… Devil Springs Votka Kao što joj i ime govori, ova votka zbilja je đavolja! Sadrži frapantnih 80% alkohola tako da je konzumirati čistu - nije najpametnija ideja. Ako već morate, pomiješajte je s nekim juiceom, samo, stavite ga stvarno dosta.  

Najjača pića svijeta: Stvorena za koktele, ali i... 

Absint Evo i gospodina absinta! Ovo piće dugo je vremena bilo zabranjeno u Americi ali i Europi. Znan je i kao zelena čarobnica, a može uzrokovati i halucinacije. Najblaži ima 45% (pih, sokić) a najjači 85% alkohola. Ima ih divnih, ali i loših kopija, pa pripazite... Bacardi 151 Čim se našao na ovoj listi, znate da nije riječ o običnom Bacardiju. 151 ima velikih 75% alkohola razlivenih u ovom sjajnom rumu. Naravno, i on je prejak za konzumaciju, ali kad ga upotrijebite za neki koktel, nećete ostati razočarani… Balkan 176 Ne, nije s Balkana, već se radi o votki iz istočnog dijela majčice Rusije. Jaka je i bezbojna, baš poput spomenutog Evercleara. Ako baš ne morate, ovu votku bilo bi bolje preskočiti, osim ako niste Rus čelične jetre… Sunset rum Ovaj rum koji sadrži zastrašujućih 84% alkohola svoje podrijetlo vuče sa Sv. Vincenta i Grenadina. Samog ga nikako nemojte piti jer riskirate „gorenje“ organizma, već ga isključivo, ako ikad budete imali priliku probajte u koktelima.  

 

Shanghai votka Ime ponovno vara. Ova votka od 88,8% nema nikakve veze s Kinom, naprotiv, originalni je škotski proizvod. Usporedbe radi, najjači škotski viski ima 58%. E, Škoti, Škoti, pa što će vam ova votka uz sav viski koji imate… Stroh rum Rum koji porijeklo vuče iz Austrije, a u sebi ima 80% alkohola. Dosta je jači od Bacardija 151 (iako postotci to ne govore). Uglavnom se koristi kod izrade punčeva ili plamene koktele (prvo puhnite, onda pijte!). 

Ne propustite