Jak zadah po luku sigurno “ne obogaćuje društveni život”, ali kad ovo pročitate, neće vam smetati

Zdrav život
Jak zadah po luku sigurno “ne obogaćuje društveni život”, ali kad ovo pročitate, neće vam smetati
Poznati francuski travar Messegue isticao je da je crveni luk pogonsko gorivo za sportiste.

Poznati francuski travar Messegue isticao je da je crveni luk pogonsko gorivo za sportiste. Graditelji egipatskih piramida crpili su snagu iz crvenog luka koji su svakodnevno jeli u velikim količinama…

Luk je u svakom domaćinstvu poznat kao povrće i začin. Vrijeme je i da pri liječenju lakših bolesti dobije mjesto koje zaslužuje.

DOBAR JE ZA KARDIOVASKULARNI SISTEM

snižavaju nivo holesterola i triglicerida u krvi i poboljšavaju funkcionisanje ćelijske membrane crvenih krvnih zrnaca. Crni luk može sprečiti i neke bolesti srca.

DOBAR JE ZA KOSTI I VEZIVNO TKIVO
Studije su pokazale da crni luk može pomoći u povećanju gustine kostiju i može biti od koristi ženama u menopauzi koje gube gustinu kostiju.

ŠTITI OD RAKA
Luk smanjuje rizik od raka debeleog creva i raka jajnika. Jedite više crnog luka ako hoćete da se zaštitite, nemojte ga izbegavati.

Za jače nokte
Pospješivanje mokrenja
Nesanica
Sirup od crnog luka

Pola kilograma crnog luka narenda se i kuha sa 1/2 kilograma šećera (ili meda) u litri vode, lagano tri sata. Ostaviti u tamne flaše i kao lijek koristiti po kašiku nekoliko puta dnevno s mlakom vodom ili mlijekom. Ovaj lijek je dobar i kod plućnih bolesti i bolesti organa za varenje.

Ne propustite