Djeca pod stresom

Mame i bebe
Djeca pod  stresom
Gledajući očima odraslih, dječiji svijet je pun bezbrižnosti i radosti. O čemu bi djeca mogla brinuti? Međutim, i veoma mala djeca mogu da dožive stres. Tako, dvogodišnje dijete može biti tjeskobno jer roditelji nisu dovoljno uz njega. Zatim će škola povećati tjeskobu, a tome pridonose i ambiciozni roditelji svojim željama.. Ukoliko djeca slušaju financijske, zdravstvene probleme s kojima se još ne mogu nositi, također, pridonosi tjeskobi. Zatim, čak i najmirniji razvod je ogroman šok za djecu.

Djeca pod stresom 

Gledajući očima odraslih, dječiji svijet je pun bezbrižnosti i radosti. O čemu bi djeca mogla brinuti? Međutim, i veoma mala djeca mogu da dožive stres. 

Tako, dvogodišnje dijete može biti tjeskobno jer roditelji nisu dovoljno uz njega. Zatim će škola povećati tjeskobu, a tome pridonose i ambiciozni roditelji svojim željama.. 

Ukoliko djeca slušaju financijske, zdravstvene probleme s kojima se još ne mogu nositi, također, pridonosi tjeskobi. Zatim, čak i najmirniji razvod je ogroman šok za djecu. Nemojte tjerati djecu da bira strane ili klevetati partnera pred djecom. 

Nije uvijek lako prepoznati simptome, ali npr. mokrenje u krevetu, glumatanje, poremećaj spavanja ukazuju na probleme. Mlađa djeca obično cuclaju prst, kopaju nos ili umotavaju kosu oko prsta. 

Smanjite stres

Djetetu možete pomoći tako što ćete više vremena provoditi s njim. Bez obzira na to da li dijete želi biti s vama važno je da budete pristupačni. Najbolje bi bilo da pokušate zajednički naći rješenje. Važno je također da vježbaju i imaju kvalitetnu hranu. 

Ne propustite