U tačkama od glave do pete

Moda i ljepota
U tačkama od glave do pete
Tufne su največi modni imperativ, one jednostavno opstaju iz sezone u sezonu, tačka do tačke nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Zasjenile su sve druge printove, možete ih vidjeti u kolekcijama najpoznatijih dizajnera, ali i na poznatim ličnostima koje važe za osobe sa stilom.

U tačkama od glave do pete

 
Tufne su največi modni imperativ, one jednostavno opstaju iz sezone u sezonu, tačka do tačke nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Zasjenile su sve druge printove,  možete ih vidjeti u kolekcijama najpoznatijih dizajnera, ali i na poznatim ličnostima koje važe za osobe sa stilom.


Tufne su sinonim za 50-e, seksi su i elegantne, a nose se na cipelama, bluzama, haljinama…Na našu sreću ili (ne), ovaj dezen je već u proteklih nekoliko sezona počeo osvajati modne piste i brandove, koji su ga ovog proljeća, definitivno, objeručke prihvatili i od njega napravili “must have sezone”. Na vama je da u njemu uživat, ali ne i da mu robujete.

Ovo je trend koji svakako sa sobom nosi dozu vintage stila, samim tim što ćete u ormaru svoje mame ili bake bez sumnje pronaći neki komad ovog romantičnog dezena. Ako u tome ne uspijete, onda je na vama mogučnost da se u obilju novih komada, odlučite za neki u novom materijalu ili novoj primjeni.


Paleta boja pruža mnogo više od crne i bijele, mada crno-bijele tufnice dominiraju. Najveći “krivci” ovog trenda su Marc Jacobs i Stella McCartney, koji su modele obukli u tufnice i tačkice od glave do pete – doslovno.

 
Vi ne morate da idete toliko daleko, te je dovoljan jedan odjevni komad kako bi ste bili u trendu, možda samo šal. Tufne koje su modno počele egzistirati još krajem 19. vijeka, a svoj modni bum doživjele su 60-ih godina prošlog vijeka, i dalje postižu isti efekat na one koji ih vole, ali i one druge.


Ova sezona ih lako pretvara u seksi privlačne, ali i ekskluzivne, otmjene i statusne, te se vi odlučite samo o grupi kojoj pripadat, tufne su svakako već izabrane.

 

Ne propustite