Htjela je da se ubije jer je oboljela od teške bolesti: Ispovijest ove djevojke će vas iznenaditi

Čudne priče
Htjela je da se ubije jer je oboljela  od teške bolesti: Ispovijest ove djevojke će vas iznenaditi
Svima nam je u ovom modernom dobu postao vrlo bitan fizički izgled, ali često toliko patim da izgledamo presavršeno da nas to dovede na granicu života.

Svima nam je u ovom modernom dobu postao vrlo bitan fizički izgled, ali često toliko patim da izgledamo presavršeno da nas to dovede na granicu života.

 Ukoliko o tome niste razmišljali, ova priča će vas sigurno podstaći

Svi znate kako treba redovno kontrolisati svoje tijelo, zbog učestale pojave upale limfnih čvorova.  

Megan Bernard je u pubertetu oboljela od neobičnog poremećaja zbog kojeg je desna noga počela da joj otiče. Trpjela je veliki bol. Ljekari su joj na kraju dijagnostikovali limfedem, otok potkožnog tkiva, koji je uzrokovan smetnjama u normalnoj drenaži limfne tečnosti putem krvotoka, piše hrvatski portal Net.

Svoju bolest je godinama skrivala i stidjela se svoje natečene desne noge. Čak ni njen momak nije znao za problem, a u jednom trenutku je čak napisala i oproštajno pismo, jer više nije mogla da živi sa sramotom od svoje bolesti.

Ali, tada se sve promjenilo i Megan je odlučila da prikupi novac za operaciju, koja bi mogla da ublaži simptome ove neizlječive bolesti. Takođe, odlučila je da podijeli sa svijetom svoje tegobe i da prestane da se krije.

Odlučila je i da pozira u kupaćim kostimima da bi proširila svijest o svojoj bolesti kako drugi ne bi morali da se skrivaju i da žive kao ona nekada.

Bolesti se ne treba sramiti, zapamtite.

 

Ne propustite