Bosanka radila za Trumpa i evo kakvo mišljenje je stekla o čovjeku čije ponašanje nazivaju seksističkim (VIDEO)

Svijet
Bosanka radila za Trumpa i evo kakvo mišljenje je stekla o čovjeku čije ponašanje nazivaju seksističkim  (VIDEO)
Senada Adžem nije ni sanjala kao djevojčica da će raditi za jednog od najbogatijih biznismena na svijetu, kontraverznog Donalda Trumpa, republikanskog kandidata za predsjednika SAD.

Senada Adžem nije ni sanjala kao djevojčica da će raditi za jednog od najbogatijih biznismena na svijetu, kontraverznog Donalda Trumpa, republikanskog kandidata za predsjednika SAD.

Senada je 1996. godine otišla iz Sarajeva i sreću je potražila u SAD-u. Diplomirala je na Odsjeku međunarodnog biznisa i političkih nauka, a 2014. godine proglašena je nacionalnim stručnjakom za prodaju nekretnina jer je prodala nekretnine u vrijednosti od 200 miliona dolara.

Senada je jedno vrijeme radila i za Donalda Trumpa sredinom 2000-tih, a milijardera je opisala kao "nevjerovatno profesionalnog".
"Trump je vrlo strog, ali korektan i fer", rekla je Senada i dodala: "Svi koji se kod njega pokažu da znaju da rade, mogu uspjeti. Trumpu je bitan samo uspjeh i krajnji rezultat, bez obzira da li se radi o muškarcu ili ženi".
U jednom intervjuu Senada Adžem je rekla kako je Trump uvijek radio na osnaživanju žena i da ih nije nikada vrijeđao seksistički.

"Došla sam iz Sarajeva, koji je tada bio u ratnom stanju u SAD i bila sam zahvalna što mogu da radim, tako da sam cijenila priliku koja mi se pružila. Trudila sam se maksimalno da dođem u poziciju u kojoj se sada nalazim.
Kada sam radila za njega nikada se nije ponašao seksistički. On je znao da moramo da izgledamo besprijekorno i učtivo, jer kad radite u takvom okruženju to se od vas i očekuje", kazala je.

Senada Adžem je takođe navela kako se neprijatno iznenadila tekstovima u novinama u kojima je pisalo kako je Donald Trump seksista.
"On se nikad nije ponašao ružno prema ženama. Osnaživao je žene direktorke, ali i žene u cijeloj kompaniji", prisjeća se.

Voditelj je takođe upitao Senadu šta misli o stavovima Donalda Trumpa o imigraciji i izbjeglicama. Trump je u više navrata naglašavao da imigrantima treba zabraniti ulazak u SAD.

"Ja sam došla sam u SAD 1996. godine. Bila sam sama, otac mi je poginuo tokom rata u Sarajevu. Naporno sam radila, da dođem gde sam sada. Od Donalda Trumpa sam mnogo naučila, jer je on sjajan biznismen. Kada sam dolazila ovdje, sve papire sam uradila po zakonu, ali nije mi bilo lagano", kazala je Adžem.
Senada takođe nije otkrila da li će svoj glas dati Trumpu na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD-u.
"Biću pravi diplomata. Neću vam to reći, jer imam mnogo klijenata koji su na strani i republikanaca i demokrata ", rekla je kroz smijeh Adžem.

Za kraj progovorila je i brutalnim napadima koje Trump vrši iz dana u dan prema svojim protivkandidatima u borbi za Bijelu kuću.

"Trump nije politički korektan. Sve što smo vidjeli dosad govori nam da  je agresivan. On je klasični poslovan čovjek i svakog vidi kao rivala i tu je da pobjedi", rekla je za kraj Adžem.

(MSNBC)

Ne propustite