Evo kako da napravite domaću mast za zdrave pete i riješite problem ispucalosti

Zdrav život
Evo kako da napravite domaću mast za zdrave pete i riješite problem ispucalosti
Kada koža oko peta postane tvrda ili suha to često dovodi do pucanja kože.

Kada koža oko peta postane tvrda ili suha to često dovodi do pucanja kože što pored toga što ne izgleda privlačno može biti i veoma bolno. Ispucale pete lako mogu prerasti u veći problem, a uzrok im može biti visoka tjelesna težina (pritisak), klimatski uslovi ili gljivična infekcija.

Koji god da je uzrok vaših ispucalih peta ovaj prirodni melem će vam biti od velike pomoći ako ga budete koristili na dnevnoj bazi.

A, sve što vam je potrebno za ovaj melem jesu med, mlijeko i sok naranče.

Med će hidratizirati kožu i zaštititi je od bakterija, mlijeko će joj dati neophodan vitamin A koji je od velike važnosti kad je u pitaju zdravlje i lijep izgled kože, dok će sok naranče obezbjediti vitamin C i stimulisati proizvodnju prirodnog kolagena.

Sastojci:

Šolja organskog meda

1-2 kašike punomasnog mlijeka

Sok od ½ ili cijele naranče

Kratko zagrijte med u toploj vodi samo da mu lakše umješate mlijeko i sok od naranče. Sve mješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prije upotrebe melema, pete izribajte kamenom za pete, nanesite malo deblji sloj melema i kratko masirajte, a zatim ostavite na petama oko 45 minuta da koža upije sva ljekovita svojstva meda, mlijeka i naranče.

Ne propustite