Najodvratniji, najpokvareniji, najljigaviji je Mirsad Kebo

Tema sedmice
Najodvratniji, najpokvareniji, najljigaviji je Mirsad Kebo
Mirsad Kebo, je trenutno zvijezda srpskih medija, koji ga koriste za jednokratnu upotrebu u hajci na Bošnjake. Ali čak ni oni njegov naprasni osjećaj za pravdu i bratstvo sa njima ne uzimaju nimalo ozbiljno.

I najgori čovjek na dunjaluku kao što je Mirsad Kebo, može poslužiti nekome kao primjer, ali samo - kakav ne treba biti!

Kad bi se u Bosni i Hercegovini birao najodvratniji, najpokvareniji, najljigaviji i sve drugo naj u negativnom smislu, sasvim sigurno da bi ta titula pripala čovjeku koji već svojim izgledom pokazuje da je upravo to!

Mirsad Kebo, je trenutno zvijezda srpskih medija, koji ga koriste za jednokratnu upotrebu u hajci na Bošnjake. Ali čak ni oni njegov naprasni osjećaj za pravdu i bratstvo sa njima ne uzimaju nimalo ozbiljno. Kod njih je samo izborio gore pobrojana zvanja i titule.

Komentari ispod njegovih nebuloznih izjava su takvi da je mene sramota te njegove sramote. Mislio sam da su najveći ološ ti Dodikovi komentatori u listu kojem je Mile glavom i bradom glavni urednik, ali i oni Kebi psuju sve po spisku i njegovoj "želji da se otkrije istina"!

Vide i oni da je ta istinoljubivost došla sa više od dvadeset godina zakašnjenja i kad provodi zadnje dane u nekoj udobnoj političkoj fotelji, a vide i da je toliko beznačajan da se na njegovo svakodnevno, spektakularno, predavanje po "par hiljada" dokumenata o zločinima na Srbima niko i ne osvrće u FBiH, a tužilaštvo i ne komentariše ni po službenoj dužnosti.

Zanimljivo bi bilo njega pitati, kako to da je tak sad postao istinoljubiv i gdje je on to bio kad se sve dešavalo, te da li je moguće da od svih ljudi narod na traktorima samo njemu dovozi te "dokaze"...

Ma ne bi bilo zanimljivo, jer on je hudnjak očito potpuno neuračunljiv lik, kojeg bi trebalo žaliti i ne tretirati nikako, ali i ovakav kakav je, najgori na svijetu, ipak služi nekakvoj svrsi, a to je da se vidi kakav ne treba biti.

Da je potpuno izgubio kontakt sa realnošću pokazao je kandidaturom za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka.

Nije jadan dobio glasova ni onoliko koliko članova porodice ima, a ostao je iz te epizode poznat po priči o kupovini krava umjesto bilborda. Svijet nije tad  znao da se on sprema za čuvanje krava pa ga nije uzimao ozbiljno.

Sad se vidi da on sebi baš sprema teren za bavljenje stočarstvom, ali je upitno hoće li ovakav lik se i tu snaći i teško se onim hajvanima o kojima bude vodio brigu.

Pometnju u njegovom sićušnom mozgu će mnogi još nastojati iskoristiti dok ne potjera svoje dvije tri kravice na pašu, tako što će ga hudnjaka staviti na naslovnice.

On će revnosno sakupljati hiljade dokaza da su "oni sa kojima je on svo vrijeme bio na vlasti" činili najstrašnije zločine, za koje je on tek sad saznao, a "čestit" kakav je ne može azrailu na oči dok ih sve ne otkrije.

Nimalo on hudnjak ne sumnja da bi mogao ko i njega povezati sa onim što baljezga, jer zna i on da samo lupa ko „Maksim po diviziji“ ogorčen gubitkom vlasti i privilegija!

 

Piše: Muhamed Mahmutović

Ne propustite