Zašto nikad ne treba da brišete lice peškirom poslije umivanja

Zdrav život
Zašto nikad ne treba da brišete lice peškirom poslije umivanja
Ovo je posebno važan savjet za sve ljude koji pate od bubuljica, akni i mitisera - zauvijek zaboravite na peškir za brisanje lica.

Ovo je posebno važan savjet za sve ljude koji pate od bubuljica, akni i mitisera - zauvijek zaboravite na peškir za brisanje lica. Umjesto toga, nakon svakog umivanja bi trebalo kožu lagano da prebrišete papirnatim maramicama, ubrusima ili tupferima koji mogu odmah da se bace.

Poznato je da peškir nije prijatelj naše kože, posebno kada je o licu riječ, jer je materijal često previše grub. Pored toga, prilikom trljanja lica peškirom može da dođe do oštećenja kože, koja dalje mogu da prouzrokuju preterano starenje.

Ali, da li ste znali da sam kontakt već korišćenog peškira sa kožom može da napravio pravi haos? Ukoliko patite od akni i upornih bubuljica, bakterije koje se nalaze na vašoj koži svakim dodirom sa peškirom prelaze na njega zajedno sa vodom. Vlažan peškir zatim ostavite da stoji u vlažnim kupatilu, što je bukvalno kao da ste bakterijama dali da idu u banju i zamolili ih da se što više razmnožavaju.

- Poznato je da je vlažna sredina idealna za razvojh bakterija, i upravo zbog toga su peškiri rasadnici istih. Generalno peškir za lice ne bi trebalo da se koristi više od jedanput, i to svaki put mora da bude čist i prokuvan prilikom pranja, kako bi se uništile sve bakterije - kaže dr Gorana Isailovi, dermatolog.

Budući da je gotovo neizvodljivo i krajnje nepraktično da za svako umivanje prljate nov peškir (to bi značilo dva komada svakog dana samo za lice) sve više žena se okreće alternativi u vidu papirnatih maramica, tupfera, ubrusa ili čak toalet papira koji se koristi samo za lice, prenosi 24sata.rs. Papir se odmah nakon brisanja baca, pa se bakterije ne šire dalje. Probajte, koža će vam biti zahvalna!

Ne propustite