Igokea u finalu prvenstva BiH, Kakanj produžio seriju protiv Mladosti

Košarka
Igokea u finalu prvenstva BiH, Kakanj produžio seriju protiv Mladosti
Košarkaši Igokee plasirali su se u finale play-offa košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Košarkaši Igokee plasirali su se u finale play-offa košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Nakon što je u prvom meču polufinalne serije na domaćem terenu deklasirao trebinjski Leotar (86:43), branilac titule prvaka BiH večeras je u drugom polufinalnom meču bio bolji od Trebinjaca s 85:63.

Plasman u finale Igokei su donijeli Nemanja Krstić s 22 poena i dva skoka i Vuk Radivojević s 13 poena, tri skoka i pet asistencija. U timu Leotara istaknuo se Dejan Šakotić s 21 poenom, pet skokova i četiri asistencije. 

Igokea je bez većih problema dospjela do finala prvenstva BiH u kojem će igrati protiv pobjednika polufinalne serije između Kaknja i Mladosti. Tim iz Laktaša u prvenstvu BiH nema ozbiljnu konkurenciju i teško je očekivati da pobjednički pehar ove godine može pripasti drugoj ekipi. 

U drugom polufinalu ekipa Kaknja je uspjela izjednačiti seriju na 1:1, nakon što je u prvom današnjem meču bila bolja od Mladosti iz Mrkonjić Grada rezultatom 92:76.

Mladost je u prvoj utakmici na domaćem terenu ostvarila tijesnu pobjedu (82:79) protiv osvajača ovosezonske Lige 12, ali nije imala snagu da u gostima seriju privede kraju. 

Domaći tim u ovom susretu predvodio je Obrad Tomić s 20 poena i 11 skokova, a raspoložen je bio i Haris Delalić s 18 poena i pet skokova. Najefikasniji u ekipi Mladosti bio je Marko Jeremić s 26 poena i dvije asistencije.

Polufinale play-offa igraju se na dvije dobijene utakmice, a odluka o drugom finalisti će biti donesena nakon majstorice u Mrkonjić Gradu. 

(Fena)

Ne propustite