Otvorena vatra na antiterorističku jedinicu

Svijet
Otvorena vatra na antiterorističku jedinicu
Policija je zatvorila četvrt Forest i susjedne kvartove.

Tokom racije u jednoj kući u Briselu, izvršene u vezi sa terorističkim napadima krajem prošle godine, napadnuta je policija, saopštilo je belgijsko savezno tužilaštvo.

Policija je u prvi mah odbila da komentariše izveštaje medija da su upad u kuću izvršili pripadnici kontraterorističke jedinice, ali iz tuzilaštva je ubrzo potvrđeno da je operacija povezana sa potragom za osumnjičenima za terorističke napade u Parizu u novembru prošle godine.

“Na policiju je pucano”, potvrdio je Erik Van Der Sipt, portparol saveznog tužioca, navodeći da je potraga bila vezana za “istragu o napadima u Parizu,” prenio je AFP.

Prema prvim izveštajima, najmanje jedan policajac je ranjen kad je na pripadnike snaga reda otvorena vatra, ali Rojters je javio da su trojica ranjena i naveo kao izvor lokalnu policiju, prenosi Telegraf.

Dvojica napadača, koji su bili u kući, izmakala je policajcima. Jedan je “neutralisan”, o drugom se još ništa ne zna. Policija je zatvorila četvrt Forest i susjedne kvartove. Policijski helikopter nadlijeće mjesto napada.

“Tamo je oko 20 policijskih automobila. Na lice mjesta stigla su i oklopna vozila, svi policajci imaju puške u rukama“, izvještava RTL pozivajući se na svjedoke.

Belgijske vlasti i dalje tragaju za Salehom Abdelaslamom, glavnim osumnjičenim za napade u francuskoj prestonici 13. novembra u kojima je ubijeno 130 ljudi kao i za njegovim saradnikom Mohamedom Abrinijem iz briselskog kvarta Molenbek.

Pogledajte video:

 

Ne propustite