Turske vlasti potvrdile da je teroristički napad u Ankari izvela Seher Cagla Demir

Svijet
Turske vlasti potvrdile da je teroristički napad u Ankari izvela Seher Cagla Demir
Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske u utorak je potvrdilo da je teroristički napad u Ankari izvela ženska osoba, Seher Cagla Demir iz Karsa u Turskoj, rođena 1992. godine. Navodi se da je bombaš samoubica od 2013. godine bila aktivna u redovima terorističke organizacije Radničke partije Kurdistana (PKK).

Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske u utorak je potvrdilo da je teroristički napad u Ankari izvela ženska osoba, Seher Cagla Demir iz Karsa u Turskoj, rođena 1992. godine.
Navodi se da je bombaš samoubica od 2013. godine bila aktivna u redovima terorističke organizacije Radničke partije Kurdistana (PKK). 

"Gnusni napad u Ankari izvela je Seher Cagla Demir, rođena 1992. godine, s mjestom prebivališta u Kagizmanu u Karsu. Od 2013. godine je djelovala unutar terorističke organizacije PKK, a nakon toga je prešla u Siriju gdje je prošla obuku u redovima Jedinice narodne zaštite (YPG), sirijskog ogranka PKK. Istraga u vezi s posljednjim napadom se nastavlja", navodi se u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Turske.

Podsjećamo, u terorističkom napadu u nedjelju u Ankari, koji se dogodio na autobuskoj stanici u centru grada, ubijeno je 37, dok je više od 120 osoba ranjeno. Napad su osudili zvaničnici i organizacije širom svijeta.

Ne propustite