Kako da se našminkate ukoliko ste plavuša, brineta, crvenokosa

Moda i ljepota
 Kako da se našminkate ukoliko ste plavuša, brineta, crvenokosa
Bilo da ste se nedavno ofarbali ili s ponosom nosite svoju prirodnu boju kose, kombinovanje šminke u odnosu na kolorit kose nije nimalo jednostavan zadatak.

Bilo da ste se nedavno ofarbali ili s ponosom nosite svoju prirodnu boju kose, kombinovanje šminke u odnosu na kolorit kose nije nimalo jednostavan zadatak. Evo kako možete sebi da ga olakšate! 

Sve je u tonovima 

Da li je vaša kosa platinasta ili pepeljastoplava, kestenjasta ili boje meda? Imajte na umu da su to osnovne razlike između toplih i hladnih tonova. Ako imate toplu boju kose i koistite hladne tonove šminke, možete izgledati izmučeno. Međutim, ako imate hladnu boju kose, korištenje toplih tonova donijeće svjetlost vašem licu, ali hladni tonovi će vam dati prirodniji, manje našminkan,prenosi Tuzlanski.ba

Živio kontrast! 

Proučite boje i, da biste istakli svoju kosu, izaberite tonove šminke suprotne njenoj nijansi. Na primjer, crvenokose djevojke izgledaju sjajno kada na lice nanesu smaragdne tonove. 

Pravila za brinete 

Ako želite da uklopite smeđu kosu i neutralnu šminku, počnite to da radite postepeno. Umjesto da stavite braon rumenilo na obraze, probajte braonkasto sa roza podtonom koje će vašoj koži pružiti svjež sjaj. Kada je riječ o očima, kombinujte različite braon senke koje će im dati dimenziju, naročito ako ste nanijeli tamniju boju duž pregiba na kapku. 

Pravila za plavuše 

Na plavušama bronzani tonovi izgledaju sjajno. Suprotno uvriježenom mišljenju, bonzer nije namijenjen samo za ljeto – nanesite prigušeni bronzani ton na obraze i tokom hladnijih dana.

Pravila za crvenokose 

Crvenokosim djevojkama izbor šminke umije da bude težak zadatak. Umjesto standardne roza i crne boje, uvijek se radije odlučite za prigušene tonove. Braonkastoroza rumenilo i braonkastocrveni karmin na usnama izgledaće bolje nego samo roza ili crvena. 

Ne propustite