Uhvaćeni pljačkaši kladionica u Visokom i Kaknju

Bosna i Hercegovina
Uhvaćeni pljačkaši kladionica u Visokom i Kaknju
Službenici Policijske stanice Visoko podnijeli su prijavu Kantonalnom tužilaštvu ZDK

Službenici Policijske stanice Visoko podnijeli su prijavu Kantonalnom tužilaštvu ZDK protiv lica V.A., rođen 1995. godine, i J.M., rođen 1993. godine, oba iz Visokog, zbog osnova sumnje da su izvršili više krivičnih djela, razbojništva, teških krađa i izazivanja opće opasnosti na području općine Visoko.

Policija je dokumentovala razbojništva u prostorijama sportske kladionice "Lutrija "BH" u Visokom, kada su uz prijetnju vatrenim oružjem otuđili iznos od 650 KM, zatim razbojništvo uz prijetnju vatrenim oružjem u marketu "S Mahir" kada je otuđeno 800 KM, dva otimanja ručne torbe ispred ulaza sportske kladionice „Bet Live“ kada je ukradeno 2.300 KM, izazivanje opće opasnosti namjerno izazvanim požarom na vozilu „BMW“, vlasništvo M.E. iz Visokog, čime je pričinjena štetu na vozilu u iznosu od 15.000 KM, te krađa telefona "Apple iPhone 6", vrijednosti od oko 1.000 KM.

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP ZDK i Policijske stanice Kakanj uspješno su rasvjetlili razbojništvo koje je izvršeno u prostorijama sportske kladionice "BH Play" u Kaknju, kada je jedno maskirano lice, uz prijetnju oružjem, otuđilo iznos od 535 KM. Operativnim aktivnostima policijskih timova došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti lice G.M., rođen 1988. godine, iz Kaknja, koje je inače povratnik u vršenju ovih krivičnih djela.

Nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, protiv navedenog lica će Kantonalnom tužilaštvu ZDK biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo razbojništvo. 

Ne propustite