Boston Globe: I Vojislav Šešelj podržava Donalda Trumpa

Svijet
Boston Globe: I Vojislav Šešelj podržava Donalda Trumpa
Kolumnista američkog "Boston Globea" Alex Beam svrstao je Vojislava Šešelja na listu javnih ličnosti koji u republikanskoj utrci za predsjednika SAD-a podržavaju Donalda Trumpa.

Kolumnista američkog "Boston Globea" Alex Beam svrstao je Vojislava Šešelja na listu javnih ličnosti koji u republikanskoj utrci za predsjednika SAD-a podržavaju Donalda Trumpa.

"Upoznajte glavnog čovjeka koji pruža podršku Trumpu - Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne strake (SRS) iz Srbije, kojem se sudi za ratne zločine. Znate šta je njima dvojici zajedničko? Uvredljive izjave o Muslimanima, a Šešelj će pomoći i da srpski Amerikanci glasaju za Trumpa", napisao je Beam u svojoj kolumni.

Beam smatra da je Trumpu podršku pružio neelitan klub oportunista, drugorazrednih likova, za koje važe vicevi "gdje su sada?", a koje on naziva "Klub muškaraca i žena sa lošom frizurom".

Na listi su se našli košarkaš Dennis Rodman, Hulk Hogan, te "propali glumci" Stephen Baldwin i Gary Busey i oni, kako ih je nazvao, "kojima neće stići da se ruga pojedinačno": roker Ted Nugent, kantri pjevačica Loretta Lynn, Aissa, kćerka pokojnog glumca Johna Waynea, bokser Mike Tyson i ostali.

Beam tekst završava jasnom porukom: "Čestitam! Vaše šanse da budete pozvani na inaguraciju 2017. su slićne šansama za osvajanje Nobelove nagradu za eksperimentalnu fiziku. Do tada, uživajte u kampanji!"

Ne propustite