Marković od ljeta 2016. preuzima TV Willstatt

Ostali sportovi
Marković od ljeta 2016. preuzima TV Willstatt
Selektor bh. tima s kojim se plasirao u baraž za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj, kaže da će u Willstattu obavljati sve poslove vezane za prvi tim

Dragan Marković, selektor rukometne reprezentacija BiH, nakon što ispoštuje ugovor koji je do kraja ove sezone potpisao sa njemačkim trećeligašem SG Schalksmuhleom u ljeto 2016. godine preuzeće regionalnog ligaša TV Willstatt, javlja Anadolu Agency (AA).

Selektor bh. tima s kojim se plasirao u baraž za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj, kaže da će u Willstattu obavljati sve poslove vezane za prvi tim, ali će i koordinirati rad u svim starosnim selekcijama kluba.

Odavno postoji ta ideja da preuzmem Willstatt i sada je konačno realizovana. Biću šef svih selekcija i sportski direktor, a dogovorili smo saradnju na period od četiri godine. Imam mnogo prijatelja u tom klubu za koji me vežu lijepe uspomene. U njemu sam proveo 12 godina kao igrač, funkcioner i na kraju trener. Oni su me i gurnuli u trenerski posao. Tada sam s Willstattom ušao u prvu ligu, a slične ambicije želimo ostvariti i u naredne četiri godine. Naime, prevashodni cilj je da se klub rezultatski stabilizuje i da se domognemo barem druge Bundeslige“, kaže Marković.

Prema njegovim riječima klub ima dobar budžet za njemačke uslove i uz pravilan rad nije neostvarivo da se Willstatt u naredne četiri godine iz regionalne, preko treće, domogne druge Bundeslige. Posao u SG Schalksmuhleu prihvatio je na molbu prijatelja da proba izboriti opstanak u trećoj ligi.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri, Marković je vodio Willstatt, Wetzlar, banjalučki Borac M:tel, poljski Azoty Pulawy i sada Schalksmuhle. Selektor rukometne reprezentacije BiH je od oktobra 2011. godine. 

Ne propustite