BiH: I sutra na istoku ledeno, u ostalim krajevima toplije

Bosna i Hercegovina
BiH: I sutra na istoku ledeno, u ostalim krajevima toplije
Niska temperatura vazduha i sutra će se zadržati na istoku BiH, dok će u ostalim krajevima biti sunčano i malo toplije. Tokom naredne noći i ujutro u svim krajevima biće hladno vrijeme, s jakim mrazem, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Niska temperatura vazduha i sutra će se zadržati na istoku BiH, dok će u ostalim krajevima biti sunčano i malo toplije.

Tokom naredne noći i ujutro u svim krajevima biće hladno vrijeme, s jakim mrazem, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, prenosi Srna.

Jutarnja temperatura vazduha od minus 15 do minus osam, na jugu oko minus dva. U pojedinim višim predjelima i na mjestima gde bude mraza temperatura će se spustiti i do minus 22 stepena Celzijusova.

U prijepodnevnim časovima biće sunčanije, a sa porastom temperature po kotlinama će se pojaviti sumaglica i magla. Više oblaka biće poslije podne koji će se prema večeri premještati ka južnim predjelima.

I dalje će biti hladno i suvo vrijeme, a na jugu Hercegovine sunčano, ali vjetrovito. Bura će postepeno slabiti.

Najviša dnevna temperatura biće u porastu od jedan do šest, na zapadu, a do osam na jugu. Na istoku ostaje leden dan sa temperaturom od minus pet do minus jedan.

Meteorolozi su za subotu, 3. januar, najavili malo toplije, ali će ujutro i dalje biti veoma hladno sa temperaturom koja će se ponegdje spustiti i do minus 14 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 4. januara, predveče ponegdje na istoku i sjeveroistoku može pasti kiša, a u planinama je moguć snijeg. Slabo provijavanje snijega moguće je i u ponedjeljak, 5. januara, duž toka rijeke Drine do istočnog dijela Posavine.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas u većini krajeva prevladava hladno i vedro vrijeme, jedino je na sjeverozapadu došlo do naoblačenja.

Zbog niske temperature vazduha i dalje je u većini krajeva na snazi narandžasto upozorenje, koje ukazuje na opasno vrijeme.

Na Bjelašnici je danas bilo najhladnije, gdje je u 13 sati izmjereno minus 18, u Kalinoviku je izmjereno minus 12, a na Sokocu minus 11 stepeni Celzijusovih.

Minus 10 bilo je na Ivan-sedlu i u Bihaću, minus devet na Čemernu, u Sarajevu, Kupresu, Srebrenici, minus osam u Prijedoru, Novom Gradu, Srpcu, Driniću, Sanskom Mostu, Tuzli, Rudom.

U Banjaluci, Doboju, Na Han Pijesku, Višegradu i Zvorniku u 13 čsati bilo je minus sedam, u Gacku, Bugojnu, Goraždu minus šest stepeni.

U Bijeljini, Gradačcu, Mrkonjić Gradu izmjereno je minus pet, minus četiri u Ribniku, minus tri u Zenici, minus dva u Nevesinju, minus jedan u Livnu.

Nešto toplije bilo je u Mostaru i Bileći gdje su izmjerena dva stepena, a najviša temperatura vazduha danas je izmjerena u Trebinju pet stepeni Celzijusovih.

Bijeljina

U Bijeljini je jutros izmjereno minus 18 stepeni Celzijusovih pa je čak i kanal Drina - Dašnica - Drina, koji je ljetos poplavio dijelove grada, mjestimično zaleđen.

Ne propustite