Najbolji recept za piletinu: Pečeno pile na soli

Kuharica
Najbolji recept za piletinu: Pečeno pile na soli
Do sada niste imali priliku da se sretnete sa ovim neobičnim ali učinkovitim receptom

Do sada niste imali priliku da se sretnete sa ocim neobičnim ali učikovitim receptom. Za pripremu ovog pileta ne treba vam nikakvo iskustvo u kuhinji.

Sastojci:
1 cijelo pile
1 šaka soli

Priprema:

Sve što je potrebno za ovakvo ukusno pripremljeno pile jesu pile i sol. Pile dakle operite i posušite krpom.
U lim za pečenje (bez ijedne kapi masnoće) stavite 1 punu šaku soli na mjestu gdje će pile ležati prsima.
Položite pile u lim i to tako da polegnete pile prsima na sol. Pritisnite da dobro prilegne.
Uključite pećnicu na 180 st. C i zaboravite na pile 1 sat.

Nema polijevanja, dolijevanja, prelijevanja, okretanja. Ništa. Nakon sat vremena (ako je pile teže iznad kilograma, produžite vrijeme pečenja za desetak minuta) pile je pečeno.
Izvadite ga, prohladite, izrežite (kosti se same odvajaju od mesa) poslužite.
Posluživanje
Služiti uz sezonsku salatu i uobičajene priloge po želji, grašak, brokula, mahune, krumpir…

Ne propustite