Bila je ubjedljivo najljepša žena na svijetu: Pogledajte kako sada izgleda

Nekad i Sad
Bila je ubjedljivo najljepša žena na svijetu: Pogledajte kako sada izgleda
"Bio sam na nebu i vidio mnogo zvijezda, ali ti si ljepša od svih!", rekao joj je slavni Jurij Gagarin, čovjek koji je osvojio svemir.

Svjetski seks-simbol pedesetih i šezdesetih godina prošlog vijeka, slavna italijanska glumica Gina Lollobrigida rođena je 4. jula 1927. u malom mjestu Subiaco, 50 kilometara udaljenom od Rima. Sada ima 88 godina, a i dalje izgleda fenomenalno! 

gina1

Kada se 1947. godine pojavila na takmičenju za Miss Italije, publika ju je dočekala sa ovacijama aplauza. Iako je istog momenta po kročenju na pistu oduševila prisutne, Gina je te godine osvojila tek treće mjesto. Međutim, od tada, njena raskošna ljepota donijela joj je brojne filmske ponude. 

Iako joj je izbor pao na studije likovne umjetnosti, sudbina je za nju htjela nešto drugo. Prvu filmsku ulogu prihvatila je 1946. u filmu "Aquilla nera" (Crni orao) u kome igra i tada poznati Rozano Braci. Zarada je bila primamljiva, te se Đina nije mnogo dvoumila. Bio je ovo njen filmski debi, čime su joj se otvorila vrata filmske umjetnosti. Slijedeće godine pojavljuje se u filmovima "Ljubavni eliksir" i "Ludosti zbog opere", reditelja Marija Koste, u kojima nastupa slavni bariton Tito Gobi.

gina2

Vrlo brzo je stigao poziv iz Hollywooda. Javio joj se filmski mogul Howard Hughes i Lolo je 1950. stigla u Ameriku. Priča se kako joj je Howard dolazio u apartman poslije ponoći s cijelim orkestrom, tražeći da plešu do zore. Nakon tri mjeseca ponudio joj je ugovor na engleskom. Odbila je da ga potpiše dok ne dobije prijevod. Bogatog Howarda to je mnogo uvrijedilo i do zaključenja ugovora nije došlo. Gina se odmah vratila u Rim i nastavila da blista na evropskoj filmskoj sceni. 

Kad se 1953. pojavila u Kanu, policija je morala da je spašava od najezde muškaraca koji su željeli da je dodirnu.

Podsjetimo se kako je izgledala u mlađim danima:

Ne propustite