Kako se pljačkaju bh. građani: Pobjednik tendera uveliko poznat i prije njegovog zaključenja

Aktuelno
Kako se pljačkaju bh. građani: Pobjednik tendera uveliko poznat i prije njegovog zaključenja
BiH je zemlja nelogičnosti i apsurda, a posljednji nam dolazi iz Lutrije BiH d. o. o.

BiH je zemlja nelogičnosti i apsurda, a posljednji nam dolazi iz Lutrije BiH d. o. o. Građani su već odavno navikli da se pljačkaju, to za njih ništa nije novo.

Čini se da najnovija prevara stiže iz pomenute firme.

Naime, ova firma raspisala je tender za oglašavanje. Tu ništa ne bi bilo nelogično da se ne zna da je pobjednik već odlučen, iako tender traje do 15. ovog mjeseca.

U pitanju je direktna pogodba, ali su morale biti tri ponude. Ipak, u Lutriji su se odlučili oglušiti o zakon, te su kao pobjednika već proglasili Scsport.ba iako tender još uvijek traje.

Interesantno da Lutrija već na ovom portalu ima svoj link, gdje se mogu pratiti dešavanja oko njenih igara na sreću. I tako to već traje, Lutrija se odavno oglašava isključivo na ovom portalu, a kako i zašto samo oni znaju.

Time smo dobili tender s unaprijed proglašenim pobjednikom, što je van svake pameti.

Kada se pogleda Zakon o javnim nabavkama FBiH može se vidjeti da je DOBAVLJAČ onaj kojem je nakon postupka javne nabavke dodijeljen ugovor o javnoj nabavci. Napominjemo, tender još nije okončan, a DOBAVLJAČ je poznat?!

Također, iz ugovora je vidljivo da nije obuhvaćen Sporazumom o javnoj nabavci.

Interesantno da je kriterij za dodjelu ugovora bio najniža cijena. Postavlja se pitanje kako u Lutriji znaju da će upravo Scsport.ba ponuditi najnižu cijenu, kada tender i dalje traje.

Uz to, tenderska dokumentacija nije objavljena na portalu javnih nabavki, a biće zanimljivo vidjeti kako je pomenuti portal "pobijedio" u utrci, kada se tender završava 15. oktobra u 12:00 sati, kada je i predviđeno otvaranje zapečaćenih koverti.

Mnogo nelogičnosti. Očekujemo odgovore o ovome iz Lutrije. 

Istraživački tim portala Novi.ba otkrio je ovu prevaru i sada pozivamo nadležne da konačno stanu u kraj kriminalu...

jpeg21

jpeg22

jpeg23

jpeg24

Ne propustite