Njihov stil života će vas raspametiti: Razotkriveno koliko lude tajne živote vode arapski bogataši

Praktična žena
Njihov stil života će vas raspametiti: Razotkriveno koliko lude  tajne živote vode arapski bogataši
Ovisni o seksu, drogama i skupim autima

U ponedjeljak su završila tri dana žalosti u Dubaiju, čime je okončano i službeno vrijeme tugovanja za šeikom Rashidom, najstarijim sinom vođe Dubaija - šeika Mohammeda.

Rashid je, sa svega 33 godine, preminuo prošli tjedan nakon srčanog udara, tvrdi službeni izvještaj.

A upravo njegova smrt razotkrila je tajni život šeika koji su po svemu sudeći ovisni o seksu, drogama i skupim autima.

Kraljevska obitelj iz naftom bogatih Ujedinjenih Arapskih Emirata nada se da će nakon ovog događaja napokon prestati višegodišnje spekulacije o tome je li šarmantan i glamurozan princ Rashid, koji je vodio blistav život ispunjen konjskim trkama, brzim automobilima i lijepim ženama, ujedno bio i narkoman i ovisnik o seksu.

ihjg

Navodna ponašanja nekih arapskih šeika izašla su na svijetlo nakon što je Majed Abdulaziz Al-Saud prvotno optužen da je pokušao natjerati svoju zaposlenicu na oralni seks, nakon čega je otkriveno da je ustvari pokušavao navesti pet žena da spavaju s njim.

Ovaj ozbiljan skandal izbio je svega nekoliko tjedana nakon što je šeik Khalid bin Hamad al-Thani iz vladajuće obitelji Katara pobjegao iz SAD-a. I to nakon što je optužen da je jurcao Ferrarijem kroz Los Angeles.

London je glavno mjesto zabave

Stanovnici Londona su pak itekako navikli na takvo ponašanje, jer milijunaši ritualno preplavljuju grad u ljetnim mjesecima kad su ulice pune skupocjenih automobila koje plejboji iz Katara, Saudijske Arabije, Kuvajta i Ujedinjenih Arapskih Emirata zračnim putem prevoze u London, po cijeni od 30.000 dolara.

London tad, na zaprepaštenje lokalnih aristokrata, preplavljuju Arapi koji, premda vole pokazivati svoje bogatstvo, isto tako žele zadržati privatnost.

qq

"Većina ovih mladića stara je između 21 i 25 godinu, te raspolažu pravim bogatstvom. Dođu se opustiti u London jer doma žive prilično strogim, dosadnim životom. Tamo ne mogu jurcati i glupirati se. Tako da se ovdje izludiraju preko ljeta prije nego se vrate kući i ožene", objašnjava Daniel Hallworth koji im je na raspolaganju dok su u Londonu.


On također napominje da su plejboji zahtjevni klijenti: "Sve što žele mora biti napravljeno odmah, sutra je prekasno".

Mnoge, pogotovo starije građane, plejboji živciraju zbog svoje jurnjave u skupim i glasnim automobilima. Tako je jedan umirovljenik nedavno optužen da je ogrebao ključem jedan od skupocjenih superauta. U svoju obranu, starčić je odgovorio tek da je bio frustriran zbog bolne glasnoće auta te da nije mogao učiniti ništa drugo nego izgrebati ga, jer mu ni policija nije željela pomoći.

Pokojni šeik Rashid, koji je pohađao Sandhurst, kamp za trening britanskih vojnih časnika, također je redovito posjećivao London. S obzirom na očevo bogatstvo, ali i osobno, za koje je Forbes procijenio da vrijedi 1.9 milijardi dolara, nije čudno da je čak i prema standardima drugih arapskih plejboja, Rashidovo bogatstvo bilo značajnih razmjera, pa si je mogao priuštiti nezaboravne tulume u londonskim hotelima.

Ni žene nisu imune na trošenje

Tako je princeza Maha bint Mohammed bin Ahmed al-Sudairi, šogorica pokojnog kralja Abdullaha, pokušala pobjeći iz pariškog Sahngi-La hotela s pet zvjezdica, u kojem je s društvom zauzimala 41 sobu tijekom pet mjeseci, ostavljajući za sobom račun 'težak' više od sedam milijuna dolara.

45

Navodno je unutar 48 sati starija osoba iz kraljevske obitelji podmirila račun, a Maha zauvijek ne smije napustiti Saudijsku Arabiju.

Šeik Rashid također je pao u nemilost oca na sličan način 2008. godine. Navodno je bio uključen u ubojstvo, zbog čega je izgubio pravo da bude nasljednik, pa je njegovo mjesto preuzeo mlađi brat šeik Hamden. Iako priča o ubojstvu nikad nije dokazana.

Posljednjih godina Rashidu je rijetko dopušteno da napušta Dubai, te su bila ograničena i njegova putovanja u London. 2011. je navodno poslan i na odvikavanje, te je otad bio izvan dosega i pogleda javnosti. 

Ako je netko i kritizirao odluku šeika Mohammeda da liši najstarijeg sina njegove rođenjem dobivene titule, sad više nema što prigovoriti. A u međuvremenu, mlađe generacije nastavljaju s partijanjem, brzim autobomilima i svime onime što zabavlja bogatu mladež Bliskog istoka, piše Daily Beast.

Ne propustite