Zuckerberg promijenio ime firme, otkrio kako će izgledati u budućnosti

Tech
Zuckerberg promijenio ime firme, otkrio kako će izgledati u budućnosti
Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg danas je predstavio niz novih koncepata namijenjenih metaverzumu. Najavio je i da će tvrtka promijeniti ime u Meta.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg danas je predstavio niz novih koncepata namijenjenih metaverzumu. Najavio je i da će tvrtka promijeniti ime u Meta.

Društvena mreža će zadržati ime te će od sada tvrtka Meta biti vlasnica tri velika brenda: Facebook, Instagram i WhatsApp, piše Index.hr.

Rebranding bi mogao biti dio pokušaja da se spasi reputacija Facebooka te da se tvrtka distancira od brojnih skandala koji su se dogodili u posljednje vrijeme.

Moguće je da će i Zuckerberga dobiti novu titulu.

"Znam da će neki ljudi reći da ovo nije vrijeme za fokusiranje na budućnost, i ja sam želim naglasiti da postoje važna pitanja na kojima sada treba raditi. Uvijek će ih i biti", rekao je Zuckerberg tijekom Facebookove konferencije o virtualnoj i proširenoj stvarnosti.

"Nisam siguran da će za mnoge ljude ikada biti dobro vrijeme da se usredotoče na budućnost. Ali također znam da ima i puno vas koji se osjećate isto kao i ja", rekao je.

"Živimo za ono što gradimo. Iako griješimo, nastavljamo učiti i gradimo i idemo naprijed", rekao je.

Facebook je uživo prenosio svoj osmi godišnji Connect događaj kako bi predstavio svoje najnovije inovacije i istraživanja u proširenoj i virtualnoj stvarnosti. Predstavili su i svoju verziju metaverzuma, kombinacije virtualne i proširene stvarnosti.

Facebook je pokazao niz videa kojima su pokušali dočarati svoju viziju metaverzuma. Navode da će metaverzum omogućiti slanje holografske slike osobe na koncert s prijateljem koji je zapravo na koncertu, sjedenje za virtualnim stolovima za sastanke s kolegama ili igranje igara s prijateljima.

Zuckerberg je također najavio da će se za pozive preko aplikacije Messenger koristiti virtualna stvarnost, a planira stvoriti i virtualno tržištem na će se moći prodavati virtualni proizvodi."Vaši uređaji vam više neće biti u fokusu pažnje", rekao je. "Predviđamo da će se mnogo ovih tehnologija međusobno spojiti u roku od pet ili 10 godina. Puno toga će biti mainstream i mnogi od nas će svakodnevno stvarati i naseljavati svjetove koji su jednako detaljni i uvjerljivi kao ovaj", rekao je.
 

Ne propustite