Otac ubio bebu zbog plača!

Crna hronika
Otac ubio bebu zbog plača!
Četveromjesečni dječak iz Sarajeva preminuo je usljed udarca tupog predmeta u njegovu glavu

Četveromjesečni dječak iz Sarajeva preminuo je usljed udarca tupog predmeta u njegovu glavu, i to nakon što ga je otac Eldar Leđen, bacio na fotelju sa drvenim držačima, radi plača bebe. Leđen je, kako navode policijski izvori, inspektorima kazao da je u subotu čuvao sina, a supruga je bila na poslu. Htio je nahraniti dijete, a dijete nije htjelo jesti i plakalo je. To ga je iznerviralo pa je bebu bacio na fotelju. No, fotelja ima drvene drške i dijete je udarilo glavom i ostalo bez svijesti. 

Ovo je potvrdio i patolog Hamza Žujo, kazavši da je obdukcija pokazala da je smrt nastala udarcem u glavu djeteta.  "Udar tupine je bio koban za mališana", kazao nam je Žujo.

Beba je preminula u subotu u sarajevskom naselju Švrakino Selo kada je na intervenciju pozvana i služba Hitne medicinske pomoći. No ljekari, uprkos reanimaciji nisu uspjeli oživjeti mališana.  Hitna pomoć je o cijelom slučaju obavijestila policiju koja je roditelje privela na saslušanje. U prvi mah oboje su tvrdili da im je dijete ispalo da bi na koncu Eldar sve priznao tokom saslušanja u policiji. Prema informacijama koje je prenio Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičenog oca Eldara Leđena, njegov klijent plakao je prilikom davanja iskaza.  - Moj klijent saslušan je u Policijskoj upravi Novi Grad. Bio je vidno potresen i plakao je sve vrijeme dok je davao iskaz. Nakon kriminalističke obrade predat je u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - kazao je Mehmedbašić. 
On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva dok je njegova supruga puštena na slobodu.

Ne propustite