Uz ove trikove izgledaćete 3 kg mršavije

Moda i ljepota
Uz ove trikove izgledaćete 3 kg mršavije
Ako se želite trajno riješiti viška kilograma, morate biti strpljivi, jer je za idealnu težinu ili makar onu blizu nje, potrebno je prilično vremena i truda. Međutim, postoje situacije kada želite izgledati “tanje” u samo par sati. Nema potrebe da se izgladnjujute ili da besomučno trčite stepenicama, ako želite da izgledate malo mršavije. Donosimo par savjeta kako to možete uraditi bez muke.

Pravilno držanje

Mnogi ljudi, zbog nepravilnog držanja, izgledaju veći nego što jesu. Pogledajte se u ogledalo i vidite koliki vam je stomak kada stojite pogrbljeno. Međutim, ako stojite uspravno, imajte na umu da vam grudi trebaju biti “izbačene”, a stomak uvučen. Otkrićete da vam grudi izgledaju veće, a stomak ravniji.

Isto pravilo važi i dok sjedite. Budite svjesni svog položaja, jer uspravno sjedenje i stajanje daju iluziju dužine. Usput, dobro držanje je i znak dobrog odgoja. Prinčevi, princeze i drugi ljudi na visokom položaju učili su kako se pravilno stoji i sjedi, posebno za vrijeme važnih skupova ili događaja.

Nosite crno

crnahaljinica

Nikada nećete pogriješiti sa crnom bojom, jer ona spada u one boje koje su trajno u trenu i odiše elegancijom, a posebno je pogodna za one dame sa viškom kilograma. Ako ne želite da izgledate bezizražajno, crnu haljinu ili pantalone kombinujte sa modnim dodacima, kao što su broševi, ogrlice, šal… Zapamtite, kada ste u nedoumici, crno je uvijek dobar izbor.

Uskladite čarape sa cipelama

cipele-i-carape

Kako bi vaše noge izgledale duže i tanje nego što to zaista i jesu, nosite čarape koje se slažu sa cipelama. Ako nosite crne cipele, nemojte nipošto nositi sive čarape, jer će svi gledati u vaše velike butine umjesto u široke kukove.

Ne propustite