Čokoladna srca

Kuharica
Čokoladna srca
Vrsta suhih kolača koja nije zahtjevna za pripremu. Naravno, možete ih dekorisati po želji.

Vrsta suhih kolača koja nije zahtjevna za pripremu. Naravno, možete ih dekorisati po želji.

Sastojci:
     175 g maslaca
      200 g šećera
      2 jajeta, žumance
      kesica vanilin šećera
      150 g čokolade za kuhanje
      250 g brašna
      125 g gustina
      kašika praška za pecivo
      kesica čokoladne glazure
      sjeckani lješnjak

 

Priprema:

1. U posudu staviti maslac i šećer, pa sve pjenasto umutiti. Postepeno dodavati jaja i žumance, i dobro sjediniti. Pomješati vanilin šećer i izrendanu čokoladu, pa dodati pripremljenoj masi.

2. Rernu zagrijati na 180 stepeni. Pomješati brašno sa gustinom i praškom za pecivo, pa izručiti na radni sto i preliti pjenastom masom. Zamjesiti glatko i kompaktno tijesto. Razvući tijesto na radnoj površini posutoj brašnom da bude debljine 1/2 cm i modlom praviti srca.

3. Kolače peći 15 minuta u plehu obloženom masnim papirom. Na kraju izvaditi iz rerne i ohladiti.

4. Pripremiti čokoladnu glazuru prema uputstvu na kesici. Svaki kolač umočiti do pola u glazuru od čokolade, a potom taj dio posuti sjeckanim lješnicima. Servirati tek kada se glazura savim stegne.

Izvor: (stvarukusa.rs)

Ne propustite