Ovaj recept narodnog lijeka sebi dobro zapišite: Liječi skoro svaku bolest!

Zdrav život
Ovaj recept narodnog  lijeka sebi dobro zapišite: Liječi skoro svaku bolest!
Trebate ga obavezno probati koristiti ukoliko imate probleme sa slabim srcem i krvnim sudovima.

U starim travarskim knigama smo pronašli narodni recept za koji se kaže da liječi sve bolesti. Zbog ovakve konstatacije učinio nam se zanimljivim, a daljnjim pretragama i istraživanjem našli smo da se pravio i koristio kako našim krajevima tako i u Španiji, Engleskoj i Francuskoj. Zbog toga smo odlučili da vam ga svakako preporučimo.

Recept je u stvari baziran na bobicama borovnica i smreke utopljenim u vino i rakiju, odnosno radi se o vrsti vina od borovnica. Lijek se primjenjuje prije svega kod problema sa lošom crkulacijom i krvnom slikom, kod glavobolja i vrtoglavica, kod ostalih različitih tegoba glave, zaboravnošću i pamćenjem.

Osim toga ga trebate ga obavezno probati koristiti ukoliko imate probleme sa slabim srcem i krvnim sudovima. 

Ovo vino trebali bi ste probati kao riješenje za probleme kod svih akutnih i hroničnih oboljenja želuca i crijeva te protiv probavnih smetnji i upala debelog crijeva. Vino uspješno reguliše probavni floru te uništava i reguliše razmnožavanje štetnih bakterija i glista. Sok pomaže i kod nedostatka apetita i slabosti izazvane nekom bolesti, operacijom ili padom imunog sistema.

Kako je dobra cirkulacija i probava ključ zdravlja čovjeka uz dobar rad srca i mozga jasno je zašto je ovo vino u narodu nazvano lijekom protiv svake bolesti.

Za pravljenje ovog lijeka su vam potrebni:

– 1/2 kilograma svježih borovnica (kao zamjenu možete upotrijebiti smrznute bobice)
– 1/2 kilograma bobica smreke poznate i pod sljedećim imenima: borovac, brin, brina, crna smreka, crna smrekinja, kleka, klekinja, smrčika, smrča, venja
– 1 litar dobrog crnog vina (po mogućnosti domaćeg)
– pola litre jake domaće rakije
– 3 kašike meda
– 3 kašike šećera

Borovnice i smreku operite i stavite u veliku staklenu teglu. Naspite vino preko bobica. Ostavite da odstoji u frižideru 48 sati. Nakon toga u smjesu dodajte pola litre rakije, med i šećer. Sve dobro promješajte, da se med i šećer rastope. Ostavite da kompletna smjesa odstoji 7 dana.

Nakon toga je spremna za upotrebu. Lijek se koristi tako što uzmete 4 supene kašike ovoga vina ujutro i navečer. Neka u svakoj dozi bude nekoliko bobica borovnica koje ćete dobro sažvakati prije gutanja. Vino se koristi 3 dana ujutro i navečer nakon čega se pauzira 2 dana. Koristite dok ne potrošite cjelokupnu dozu.

Po potrebi možete napraviti novu dozu i nastaviti koristiti ovo vino sve dok tegobe ne prestanu.

(zdravljebezdoktora.com)

Ne propustite