DRAMA U PROGRAMU UŽIVO, NAIŠAO POLICAJAC PA ZAGALAMIO: Hrvati bijeni zbog ove reakcije, uslijedio HAOS!

Kiosk
DRAMA U PROGRAMU UŽIVO, NAIŠAO POLICAJAC PA ZAGALAMIO: Hrvati bijeni zbog ove reakcije, uslijedio HAOS!
-

Interventni policajac je, pravdajući se održavanjem sigurnosti, rastjerao novinare koji su pokušavali dobiti izjave ravnatelja splitskog Doma za starije osobe u kojem je izbila zaraza.

Sinoć je interventna policija spriječila novinare, snimatelje i fotografe u obavljanju posla udaljivši ih od Doma za starije osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu tvrdeći kako to rade zbog njihove sigurnosti. Jedan od njih je upao u program uživo HTV-a tražeći od novinara da odmah napuste taj prostor.

Naime, pedesetak štićenika Doma prebačeno je u bolnicu na Križinama, jer je utvrđeno da je dio njih zaražen novim virusom. Novinari su se skupili u blizini Doma i pokušavali dobiti izjave od ravnatelja Ivana Škaričića. No, to je prekinuo policajac koji je svojom reakcijom šokirao novinare.

“Ajmo ća odavde, ‘ko je ovo ovdje”, odmah po izlasku iz automobila je podviknuo krupniji policajac, koji se kasnije predstavio kao Luka Kokeza.

“Nema veze što radite, neću da vidim nikoga ovdje. Alo gospodo, što vas zanima?”, nastavio je urlati policajac pred zbunjenim ravnateljem Doma. Njega je na kraju pustio da se vrati na radno mjesto, no nastavio je “razgovor ugodni” s novinarima. U raspravu se upustila i HRT-ova novinarka Ivana Šilović, kojoj je i prekinuo javljanje uživo.

“Sve što vi odrađujete, odrađujem i ja. Sad vam izdajem zapovijed – gospodo, ne želim vas nikoga vidit ovdje”.

“Mi ćemo to svi prihvatiti. Ali na ovakav način?”

“Na koji način? Ma nemam se ja što raspravljat s vama. Molim vas da se svi udaljite odavde”.

“A zašto?”

“Jer sam vam lipo reka, radi vaše sigurnosti i naše sigurnosti”.

“Tako se ne razgovara”

“Samo s druge strane. Ne želim nikoga vidit o’de”.

“Mi smo došli još prije sat vremena…”

“To je vaš problem što ste došli prije sat vremena”.

“Kako vas nije sram?”

“Koga nije sram?”

korpulentni-policajac-u-splitu-upao-usred-livea-i-rastjerao-novinare-nema-veze-sto-radite-necu-vas-vidit-tu-ca-large

Policija se ispričala

Splitska policija se priopćenjem u srijedu ispričala zbog sinoćnjeg ponašanja pripadnika Interventne policije prema novinarima koji su izvještavali o evakuaciji iz Doma za starije, ističući da je “time narušio ugled policijske službe radi čega će poduzeti sve potrebne mjere kako se takvo ponašanje ne bi ponovilo.”

U priopćenju navode da se u ime Policijske uprave splitsko-dalmatinske ispričavaju svim predstavnicima medija i građanima koji su se sinoć nalazili ispred doma i onima koji svjedočili događaju sa snimke.

“Policijski službenici angažirani su ispred Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu kako bi osigurali šire mjesto događaja, odnosno kako bi upućivali građane da se ne približavaju zgradi, zbog sprječavanja širenja zarazne bolesti, te kako bi prijevoz osoba prošao neometano”, dodaje se u priopćenju.

Izvor: Net.hr

 

Ne propustite